WhatsApp
Świąteczne zamówienia realizujemy na bieżąco – zamów bez obaw! Infolinia: 123070604

Kostkarka do lodu | 30 kg/24h | chłodzona wodą | kostka sześcian | 28x28x32 mm Hoshizaki

Kod: IM-30 CWNE-HC
Dostępność: średnia ilość
15044.00
15044.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 7 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
Wyższa gęstość i niższa temperatura Dzięki technologii "zamkniętych komórek" firmy Hoshizaki kostki lodu są formowane poprzez wtryskiwanie strumienia wody wolnej od pęcherzyków powietrza na powierzchnię parownika. Czyste cząsteczki wody, wolne od powietrza, łączą się ściśle podczas zamrażania, tworząc lód o wysokiej gęstości.   Temperatura poniżej zera Temperatura zamarzania generowana przez układ chłodniczy pozostaje uwięziona w pięciu bokach parownika i po stronie podstawy platformy w pozycji zamkniętej, bez rozpraszania. Lód można następnie doprowadzić do temperatury poniżej zera. Przechłodzenie prowadzi do "marmurkowatości", czyli powstawania unikalnych pęknięć w kostkach lodu, generowanych przez kompresję zamarzającej wody próbującej rozszerzyć się w komórce. "Efekt marmuru" znika, gdy lód wchodzi w kontakt z cieplejszą temperaturą napoju.   Zmniejszona powierzchnia wymiany ciepła dla dłuższego smaku Kostki lodu o ostrych krawędziach, w końcu "klasyczny" kształt kostki lub idealna kostka, w zależności od formatu, bez wewnętrznych wgłębień (pozostaje minimalny ślad miejsca zderzenia wody z formującym się lodem). Kostki Hoshizaki oferują, przy danej objętości, niższą powierzchnię wymiany ciepła niż kostki o innych kształtach, co prowadzi do wolniejszego tempa topnienia i przedłużając najbardziej aromatyczną część napoju!   Po prostu spektakularne! Niezrównana wydajność dzięki większej gęstości lodu Przezroczystość połączona z charakterem (unikalny "efekt marmuru") Geometrycznie czyste (pryzmatyczne lub sześcienne) formy, z ściankami pod kątem 90 stopni Wyróżniające się wymiary, z najlepszą w swojej klasie powierzchnią wymiany ciepła (brak wewnętrznych pustych przestrzeni!) Rezultat: niewątpliwie urzekająca tożsamość! Są to podstawowe aspekty gwarantujące najlepszą jakość wizualną napoju.     Opis: Kostkarka do lodu idealna do hoteli, restauracji, barów, dyskotek Samodzielna kostkarka do lodu produkująca do 30 kg wysokiej jakości lodu w kostkach w ciągu 24 godzin Spełniając nawet najsurowsze wymagania higieniczne, dlatego świetnie nada się również do sektora medycznego Kostkarka wyposażona jest w elektroniczny system sterowania Urządzenie wytwarzają duże ilości kostek lodu o niezmiennie wysokiej jakości bez konieczności dodatkowej ręcznej pomocy lub regulacji Kostkarka wykorzystuje czynnik chłodniczy R290. Ten naturalny czynnik chłodniczy jest nie tylko przyjazny dla klimatu, ale także zwiększa wydajność i zdolność produkcyjną urządzenia Zewnętrzna obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej Zamknięty obieg wody zapewnia maksymalną ochronę przed wszelkiego rodzaju zanieczyszczeniami podczas całego procesu wytwarzania kostek lodu Dedykowany strumień świeżej wody jest wtryskiwany do każdej z zamkniętych komórek. Nadmiar wody opuszcza zamkniętą komórkę przez zestaw wylotów. Ścianki komórkowe blokują rozszerzanie się zamarzającej wody ze wszystkich stron, sięgając do -30°C podczas procesu tworzenia kostek lodu Dzięki automatycznym cyklom płukania, zanieczyszczenia takie jak minerały, są eliminowane z wody, co pozwala uzyskać najczystszy możliwy lód, a urządzenie jest chronione przed kamieniem i gromadzeniem się minerałów Podobnie jak wszystkie kostkarki do lodu firmy Hoshizaki model ten został zaprojektowany z myślą o trwałości i jest wyposażony w inteligentne dodatki, takie jak magnetyczna pompa wodna. Element ten zapobiega wyciekom z obiegu wody i poprawia żywotność maszyny Inteligentna konstrukcja plug-and-play gwarantuje łatwą i szybką konfigurację Urządzenie chłodzone wodą   Parametry techniczne: Wymiary zewnętrzne [mm]: 398x451x695 (nóżki + 90-125) Wydajność [kg/24h]: 30 Wymiary kostki [mm]: 28x28x32 Kształt kostki: sześcian Maksymalna pojemność zbiornika [kg]: 11,5 Waga [kg]: 41 System chłodzenia: W Moc [kW]: 0,19 Zasilanie [V]: 230 Czynnik chłodniczy: R290    
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hoshizaki
Wyzwolenia 21A
43-438 Brenna
Poland

791 002 100
firma@poziom21.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: