WhatsApp
Infolinia 123070604
Zamówienia złożone i opłacone w 2024 roku będą zafakturowane z datą grudniową.
Brak w magazynie

Out Patelnia stalowa Profi Line 37 cm | Hendi 628713

Kod: 628713
Dostępność: wycofany - zapytaj o zamiennik
516.48
516.48
490.66 490.66 cena z kodem: HEN5
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 10
  • Paczkomat 10
  • Poczta Polska, Żabka 10
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

out Patelnia stalowa Profi Line 37 cm Hendi 628713

Uwaga: produkt outletowy powystawowy. Nie był używany. Posiada delikatny rdzawy nalot, głównie od spodu. Nie jest to wada, ponieważ rdza jest normalnym zjawiskiem na patelniach stalowych zanim nie zostaną zahartowane. Opis procedury poniżej. Zdjęcie przedstawia rzeczywisty stan produktu.

Opis:

  • Tradycyjna patelnia wykonana ze stali walcowanej
  • Ulubiona patelnia profesjonalnych mistrzów kuchni
  • Prostota, jakość, solidność i wszechstronność zastosowań to cechy wyróżniające patelnie stalowe
  • Idealna do wszystkich typów kuchni, także indukcyjnych
  • Patelnię należy konserwować zgodnie z zaleceniami producenta
  • Nie zmywać w zmywarkach

HARTOWANIE PATELNI PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM:

  • Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków
  • Gotuj przez 15 min
  • Wylej obierki i wypłucz patelnię
  • Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut
  • Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
  • Patelnia została właśnie zahartowana 

Dobra stalowa patelnia to taka, która została zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą. Brak hartowania może przyczynić się do przypalania potraw. 

CZYSZCZENIE PATELNI PO KAŻDYM UŻYCIU:

  • Odczekaj aż patelnia ostygnie
  • Nie zanurzaj nigdy mocno rozgrzanej patelni w wodzie
  • Umyj patelnię w gorącej wodzie
  • Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
  • Nigdy nie używaj ostrych narzędzi, ścierek itp. do mycia
  • Wypłucz dokładnie
  • Osusz patelnię dokładnie
  • Rozgrzej lekko przed nasmarowaniem olejem spożywczym
  • Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju spożywczego przed odłożeniem jej na półkę

 

Parametry:
Wysokość.:
55
Zdjęcie:
Poglądowe - przedmiotem oferty jest 1 szt. w wybranym rozmiarze
Grubość ścianki:
3
Średnica:
370
Średnica dna:
280

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: