WhatsApp

Domowa wędzarnia elektryczna 80L 12 kg | Alwi

Kod: ALWI 80
Dostępność: średnia ilość
5025.00
5025.00
Kolor/Wzór
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 60 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Domowa wędzarnia elektryczna 80L 16 kg Alwi

Bezawaryjne urządzenie dedykowane do małej gastronomii, sklepów mięsnych i rybnych oraz do użytku prywatnego. Prostota obsługi oraz wysoka jakość wykonania wędzarni elektrycznej Alwi sprawiają, że jest to produkt idealny do tworzenia wykwintnych potraw, które z pewnością posmakują każdemu! Aromat wydobywany z dań, onieśmieli nawet tych, którzy do tej pory nie gustowali w wędzonym jedzeniu. Bez chemii i konserwantów za to ZDROWO i SMACZNIE.

Najważniejsze parametry:

  • Wędzarnia elektryczna z generatorem dymu 80 L
  • Pojemność 16 kg żywności
  • 5 półek
  • Moc 840 W
  • Wykonanie ze stali nierdzewnej
  • Izolowane ściany wędzarni

Wędzenie na zimno i na gorąco

Wędzarnia elektryczna z generatorem dymu sterowana elektronicznie. Automatyczne utrzymywanie zadanej temperatury oraz czasu wędzenia. Możliwość wędzenia na zimno oraz na gorąco. Generator dymu posiada funkcję osuszania. Z naszą wędzarnią wędzenie Twoich ulubionych produktów stanie się czystą przyjemnością.

Generator dymu nie jest szczelny , może pojawiać się dym co jest normalnym zjawiskiem, który można łatwo wyregulować szybrem w kominie.

Przykładowe zastosowanie

  • Wędzenie mięs
  • Wędzenie ryb
  • Wędzenie serów
  • Wędzenie i suszenie owoców : śliwki, gruszki, jabłka
  • Wędzenie i suszenie warzyw : papryka, pomidor itp.
  • Suszenie grzybów

Dane techniczne:

  • Sterowanie elektroniczne
  • Pojemność komory 80l
  • Półki 5
  • Maksymalny wsad 12 kg
  • Maksymalna temperatura 105ºC
  • Średnica komina 80 mm
  • Napięcie znamionowe 230V
  • Moc zainstalowana 840W
  • Moc grzałki 700W
  • Moc grzałki generatora dymu 140W
  • Ściany Izolowane
  • Wymiary wewnętrzne: 40x33,5x60 cm
  • Wymiary zewnętrzne: 45x40x90 cm
  • Waga wędzarni z generatorem dymu i wyposażeniem oraz opakowaniem: 38 kg

W zestawie:

  • Wędzarnia 1 szt.
  • Generator dymu z funkcją osuszania 1 szt.
  • Elektroniczny panel sterowania 1 szt.
  • Bukowe kije wędzarnicze 5 szt.
  • Taca ociekowa 1 szt.
  • Haki do mięs 5 szt.
  • Haki do ryb 5 szt.
  • Ruszt 1 szt.
  • Zrębki wędzarnicze
  • Kabel zasilający 1 szt.
  • Komin z szybrem 1 szt.
  • Misa pod ociekacz 1 szt.
  • Koła skrętne z hamulcem 4 szt.

Wskazówki eksploatacyjne

W wędzarni Alwi dym wytwarzany jest poza komorą, co eliminuje możliwość zapalenia się zrębków i przypalenia wędzonych produktów. Generator wyposażony jest w filtr dymu, który zapobiega osadzaniu się substancji smolistych na wędzonych produktach. Można używać zrębków różnej wielkości od 2 do 10 mm.

Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Alwi
ROCZYNY UL. DOLNA 14
34-120 ANDRYCHÓW
Poland

730711387
SKLEP@ALWI-GRILL.EU

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: