WhatsApp

Elektryczne Urządzenie Do Gotowania Ryż Yato Yg-04696

barcode Kod: YG-04696
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Paczkomat 9,99 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
Brak w magazynie
620,98 zł netto
763,80 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

CECHY:

  • Pojemność [l]: 27
  • Materiał: SS / ABS
  • Wymiary (DxSxW) [cm]: 56x49x40,5
  • Urządzenie do gotowania ryżu o pojemności 27 L
  • Specjalistyczne urządzenie do gotowania ryżu z funkcją podtrzymania ciepła
  • Polecane jest szczególnie do restauracji serwujących sushi lub inne dania z ryżu, firm cateringowych oraz placówek zbiorowego żywienia
  • Urządzenie posiada funkcję, dzięki której po zakończeniu gotowania automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania ciepła
  • Pozwala to przez kilka godzin utrzymać wysoką temperaturę ryżu. Jest to szczególnie przydatne w restauracjach, które stopniowo wydają potrawy, nie muszą bowiem kilkakrotnie gotować ryżu, co stanowi dużą oszczędność czasu, pracy i minimalizuje koszty
  • Urządzenie ma pojemność rzeczywistą 27 L
  • Umożliwia to załadunek 9 L suchego ryżu, co stanowi 50 porcji (po 180 ml)
  • Zbiornik na ryż o średnicy 380 mm i wysokości 240 mm posiada wytłoczoną skalę, dzięki której widać ile znajduje się w nim ryżu
  • W zestawie znajduje się specjalna silikonowa mata zabezpieczająca przed przypaleniem i przywieraniem ryżu do dna
  • Urządzenie ma wbudowany czujnik zabezpieczający przed pracą bez zbiornika
  • Wyjmowany pojemnik na skropliny
  • Obudowa ze stali nierdzewnej oraz rękojeści i zamknięcia wykonane z mocnego, wytrzymałego ABS gwarantują długotrwałe użytkowanie

W KOMPLECIE:

  • Mata zabezpieczająca przed przypaleniem
  • Miarka do ryżu
  • Łyżka do nakładania
  • Łopatka do mieszania
Parametry:
Materiał:
SS / ABS
Średnica [mm]:
380
Wysokość [mm]:
240
Wymiary (DxSxW) [cm]:
56x49x40,5
Pojemność [l]:
27

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×