Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz zmienić ustawienia w przeglądarce.
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Rodzaj lokalu
- Piece do pizzy
- Mieszalniki do ciasta
- Akcesoria do pizzy
- Akcesoria do toreb do pizzy
- Blachy do pizzy
- Deski pod pizze
- Łopaty do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Radełka do pizzy
- Siatki do pizzy
- Szczotki do pieca do pizzy
- Stoły do pizzy
- Witryny do pizzy
- Torby do pizzy
- Maty grzewcze do toreb do pizzy
- Stelaże do toreb do pizzy
- Plecaki do pizzy
- Wałkownice do ciasta
- Zestawy urządzeń do pizzerii
-
Urządzenia grzewcze
-
Chłodnictwo
-
Obróbka mechaniczna
-
Meble gastronomiczne
-
Akcesoria kuchenne
- Chochle
- Cedzaki kuchenne
- Deski do krojenia
- Dozowniki, dyspensery, butelki do sosów
- Maszynki do makaronu
- Maszynki do ziemniaków
- Miarki kuchenne
- Młynki do przypraw
- Naklejki spożywcze HACCP
- Rękawice kuchenne
- Tace gastronomiczne
- Miski kuchenne
- Szatkownice ręczne
- Termometry kuchenne
- Szczypce kuchenne
- Szpatuły kuchenne
- Otwieracze do puszek
- Pojemniki GN
- Sita kuchenne
- Rolki do ciasta
-
Zmywalnia i higiena
-

-
Rodzaj lokalu
- Piece do pizzy
- Mieszalniki do ciasta
- Akcesoria do pizzy
- Akcesoria do toreb do pizzy
- Blachy do pizzy
- Deski pod pizze
- Łopaty do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Radełka do pizzy
- Siatki do pizzy
- Szczotki do pieca do pizzy
- Stoły do pizzy
- Witryny do pizzy
- Torby do pizzy
- Maty grzewcze do toreb do pizzy
- Stelaże do toreb do pizzy
- Plecaki do pizzy
- Wałkownice do ciasta
- Zestawy urządzeń do pizzerii
-
Urządzenia grzewcze
-
Chłodnictwo
-
Obróbka mechaniczna
-
Meble gastronomiczne
-
Akcesoria kuchenne
- Chochle
- Cedzaki kuchenne
- Deski do krojenia
- Dozowniki, dyspensery, butelki do sosów
- Maszynki do makaronu
- Maszynki do ziemniaków
- Miarki kuchenne
- Młynki do przypraw
- Naklejki spożywcze HACCP
- Rękawice kuchenne
- Tace gastronomiczne
- Miski kuchenne
- Szatkownice ręczne
- Termometry kuchenne
- Szczypce kuchenne
- Szpatuły kuchenne
- Otwieracze do puszek
- Pojemniki GN
- Sita kuchenne
- Rolki do ciasta
-
Zmywalnia i higiena
-
-
AP | Maszyna do lodów włoskich Model ice-cream 3218W












Oceny |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||
Przewidywana wysyłka | 2 dni | ||||||
Dostawa |
0
|
||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Zadzwoń 123 07 06 04 |
- OPIS PRODUKTU
- OCENY (0)
- ZAPYTAJ O PRODUKT
Najważniejsze informacje:
- Niezawodny energooszczędny system pracy maszyny,
- Niskie koszty eksploatacji,
- Produkcja lodów w dwóch smakach z możliwością miksowania,
- Napowietrzenie grawitacyjne do 25 %. – tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej,
- Chłodzone zbiorniki na masę 5c,
- Najwyższy standard higieniczny haccp,
- Wskaźnik temperatury masy lodowej haccp,
- Stabilna i cicha praca automatu,
- Świdry ze stali szlachetnej, powlekane tworzywem,
- Nowa technologia: automat niezawodny w eksploatacji,
- Kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport,
- Serwis i wsparcie techniczne przez AP POLSKA.
Wodny i powietrzny układ chłodzenia:
- W maszynie został zastosowany wodny i powietrzny układ chłodzenia. Dzięki nowoczesnemu układowi maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +35 stopni C. Ponadto, układy te pozwalają użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej.
- Właściciel maszyny sam decyduje na jakim układzie, w danej chwili, chce pracować – wodnym, gdy jest możliwość podłączenia wody, powietrznym, gdy taka możliwość nie istnieje.
- Jest to układ chłodniczy renomowanej włoskiej firmy Aspera, czynnik chłodzący 404a.
Chłodzenie wodne:
- Chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym nośnikiem transportującym ciepło jest woda. . Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z powietrznym układem chłodzenia, wodny chłodzi dużo bardziej efektywnie, utrzymując stabilną pracę maszyny bez spadku wydajności. Taki system dedykowany jest do klientów, którzy planują umieścić maszynę w miejscu nasłonecznionym, mało przewiewnym, w sąsiedztwie innych urządzeń. Maszyna idealnie nadaje się do małych pomieszczeń, do zabudowy w ladę, meble barowe i sklepowe oraz dla tych, którzy chcą wykorzystać 100% wydajności maszyny. Taki rodzaj chłodzenia zastosowany jest m.in. w samochodach, maszynach i czasem w komputerach
Chłodzenie powietrzne:
- Chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym nośnikiem transportującym ciepło jest powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami wodnymi układy chłodzące powietrzne są zwykle mniej efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki. Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełniony co najmniej jeden z poniższych warunków aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie:
- Wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze mogło swobodnie przepływać.
- Temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c
- Pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane
- Jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku
Kontrola elektroniczna:
- W urządzeniu jest zastosowana japońska niezawodna elektronika. Automat posiada regulację twardości loda.
Konserwacja/mycie:
- Na panelu sterowniczym jest funkcja „clean" - mycie, po włączeniu jej i zastosowaniu płynów myjąco-dezynfekujących, maszyna samoczynnie przeprowadzi cykl czyszczenia.
Wydajność / świder:
- 20 litrów/h ~ 200 lodów na godzinę.
- Świdry wykonane są z konstrukcji stalowej, a ponad to powlekane są tworzywem o długości ok. 340mm i średnicy 85mm. Pojemność cylindra to ok. 2,3 litra.
Napowietrzenie masy lodowej:
- Napowietrzenie masy lodowej w maszynie następuje grawitacyjnie, poprzez mieszanie masy z powietrzem w zbiorniku przy użyciu rurki umieszczonej wewnątrz zbiornika. Dzięki napowietrzaniu masy lodowej zyskujemy około 25% oszczędności na wykorzystywanej masie lodowej.
Zbiorniki na masę lodową 2 * 7,0 litra:
- Minimalna ilość masy, która musi znajdować się w zbiorniku to 2 x 2,3 litra.
- Zasilanie ac 230v 16a 50hz 1900w
Dane techniczne:
- Model: ap ice-cream 3218W
- Wysokość: 138 cm
- Szerokość : 54 cm
- Głębokość: 78 cm
- Waga: 165 kg
- Wydajność (kg/ h): 20
- Wydajność (lody/ h): 200 sztuk (60 g)
- Kondensacja/ chłodzenie: powietrze/woda
- Charakterystyka elektr.: 230v 50/60hz
- Liczba komór: 2
- Pojemność: 7 + 7 litra
- Zakres temp.: 0,5 st.C
- Podawanie mieszanki : grawitacyjne
- Liczba smaków: 2 + mix
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
6000.00
-3%
5800.00
5800.00
6400.00
-3%
6200.00
6200.00
330.00
-6%
310.00
310.00
330.00
-24%
250.00
250.00
128.80
-11%
115.00
115.00
159.00
-6%
149.99
149.99
210.00
-5%
200.00
200.00