• AP | Maszyna do lodów włoskich Model ice-cream 3218W

Numer katalogowy: 3218W
28571.43
szt. Dodaj do schowka
Wysyłka 2 dni
Dostawa od 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Dostępność Tak

Zamów telefonicznie: 12 307 11 81

Masz pytanie?

Najważniejsze informacje:

  • Niezawodny energooszczędny system pracy maszyny,
  • Niskie koszty eksploatacji,
  • Produkcja lodów w dwóch smakach z możliwością miksowania,
  • Napowietrzenie grawitacyjne do 25 %. – tyle zyskujesz oszczędności w wykorzystywanej masie lodowej,
  • Chłodzone zbiorniki na masę 5c,
  • Najwyższy standard higieniczny haccp,
  • Wskaźnik temperatury masy lodowej haccp,
  • Stabilna i cicha praca automatu,
  • Świdry ze stali szlachetnej, powlekane tworzywem,
  • Nowa technologia: automat niezawodny w eksploatacji,
  • Kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport,
  • Serwis i wsparcie techniczne przez AP POLSKA.

Wodny i powietrzny układ chłodzenia:

  • W maszynie został zastosowany wodny i powietrzny układ chłodzenia. Dzięki nowoczesnemu układowi maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +35 stopni C. Ponadto, układy te pozwalają użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej.
  • Właściciel maszyny sam decyduje na jakim układzie, w danej chwili, chce pracować – wodnym, gdy jest możliwość podłączenia wody, powietrznym, gdy taka możliwość nie istnieje.
  • Jest to układ chłodniczy renomowanej włoskiej firmy Aspera, czynnik chłodzący  404a.

Chłodzenie wodne:

  • Chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym nośnikiem transportującym ciepło jest woda. . Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z powietrznym układem chłodzenia, wodny chłodzi dużo bardziej efektywnie, utrzymując stabilną pracę maszyny bez spadku wydajności. Taki system dedykowany jest do klientów, którzy planują umieścić maszynę w miejscu nasłonecznionym, mało przewiewnym,  w sąsiedztwie innych urządzeń. Maszyna idealnie nadaje się do małych pomieszczeń, do zabudowy w ladę, meble barowe i sklepowe oraz dla tych, którzy chcą wykorzystać 100% wydajności maszyny. Taki rodzaj chłodzenia zastosowany jest m.in. w samochodach, maszynach i czasem w komputerach

Chłodzenie powietrzne:

  • Chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym nośnikiem transportującym ciepło jest  powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami  wodnymi układy  chłodzące powietrzne są zwykle mniej  efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki. Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełniony co najmniej jeden z poniższych warunków aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie:
  • Wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze mogło swobodnie przepływać.
  • Temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c
  • Pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane
  • Jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku

Kontrola elektroniczna:

  • W urządzeniu jest zastosowana japońska niezawodna elektronika. Automat posiada regulację twardości loda.

Konserwacja/mycie:

  • Na panelu sterowniczym jest funkcja „clean" - mycie, po włączeniu jej i zastosowaniu płynów myjąco-dezynfekujących, maszyna    samoczynnie przeprowadzi cykl czyszczenia.

Wydajność / świder:

  • 20 litrów/h ~ 200 lodów na godzinę.
  • Świdry wykonane są z konstrukcji stalowej, a ponad to powlekane są tworzywem o długości ok. 340mm i średnicy 85mm. Pojemność cylindra to ok. 2,3 litra.

Napowietrzenie masy lodowej:

  • Napowietrzenie masy lodowej w maszynie następuje grawitacyjnie, poprzez mieszanie masy z powietrzem w zbiorniku przy użyciu rurki umieszczonej wewnątrz zbiornika. Dzięki napowietrzaniu masy lodowej zyskujemy około 25% oszczędności na wykorzystywanej masie lodowej.

Zbiorniki na masę lodową 2 * 7,0 litra:

  • Minimalna ilość masy, która musi znajdować się w zbiorniku to 2 x 2,3 litra.  
  • Zasilanie ac 230v 16a 50hz 1900w

Dane techniczne:

  •  Model: ap ice-cream 3218W
  •  Wysokość: 138 cm
  •  Szerokość : 54 cm
  •  Głębokość: 78 cm
  •  Waga: 165 kg
  •  Wydajność (kg/ h): 20
  •  Wydajność (lody/ h): 200 sztuk (60 g)
  •  Kondensacja/ chłodzenie: powietrze/woda
  •  Charakterystyka elektr.: 230v 50/60hz
  •  Liczba komór: 2
  •  Pojemność: 7 + 7 litra
  •  Zakres temp.: 0,5 st.C
  •  Podawanie mieszanki : grawitacyjne
  •  Liczba smaków: 2 + mix

Zadzwoń: 12 307 11 81 

Doradcy są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17.


Napisz e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Na wszystkie wiadomości odpowiadamy zwykle w ciągu kilku godzin w dni robocze.

Imię i nazwisko
E-mail
Zaproponuj swoją cenę