WhatsApp

Automatyczna prasa do mięsa | hamburgerów | formowania klopsików | formierka do klopsików | 0,9 kW | 230V | 6000 szt/h | C/E HF

barcode Kod: GP-C/E HF
Dostępność: duża
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
100 080,00 zł netto
123 098,40 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Opis urządzenia:

  • Automatyczna prasa do produkcji hamburgerów i klopsików, a także ich formowania
  • Ta wielofunkcyjna maszyna znajdzie zastosowanie w sklepach mięsnych, cateringu, sklepach, w punktach gastronomicznych typu fast food, czy w przetwórstwie żywności
  • Wysoka wydajność produkcyjna maszyny zapewniająca powtarzalność automatycznego procesu tworzenia hamburgerów i klopsików
  • Funkcja sztaplowania (dla hamburgerów) – z maksymalną wysokością układania: 80 mm
  • Możliwość regulacji grubości porcji
  • W standardzie posiadająca automatyczny skrobak, regulator prędkości, podajnik papieru i oleju
  • Łatwy w demontażu wał napędowy
  • Wyjmowana dzieża ze stali nierdzewnej o pojemności 40 litrów
  • Maszyna na podstawie z półką i 4 kółkami z blokadą, które pozwalają na jej swobodne przesuwanie, przemieszczanie
  • Obudowa urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej i z Delrinu®
  • Solidna i łatwa do czyszczenia konstrukcja
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
  • Certyfikat CE
  • Uwaga: cena nie obejmuje cylindrów formujących. Należy zamówić wraz z urządzeniem

 

Wyposażenie w standardzie:

  • PFA - Automatyczny skrobak (wyposażony w system pneumatyczny, który wymaga kompresora powietrza min 4 bar)
  • VVE - Regulator prędkości (od 800 do 4000 cykli/h - do połączenia z przenośnikiem NAS i automatycznym skrobakiem)
  • INCAR - Podajnik do przeplatania hamburgerów papierem
  • OIL FEEDER - Podajnik oleju - do kleistego i lepkiego mięsa (przeznaczenie – klopsiki)

 

Parametry urządzenia:

  • Wymiary [mm]: 830x1164x1575/2055
  • Moc [kW]: 0,9
  • Pojemność [l]: 40 
  • Wydajność [szt/h]: 3000 hamburgerów (przy użyciu pojedynczego cylindra)
  • Wydajność [szt/h]: 6000 klopsików (przy użyciu cylindra podwójnego)
  • Maksymalna średnica hamburgera [mm]: 135
  • Maksymalna grubość hamburgera [mm]: 30
  • Maksymalna średnica klopsika [mm]: 39
  • Zasilanie [V]: 230
  • Waga [kg]: 160

 

Akcesoria:

  • cylinder z Delrinu® CYL-HAMB - hamburger w kształcie cylindra, średnice do wyboru w zakresie pomiędzy Ø 27 mm (minimalna średnica) , a Ø 135 mm (maksymalna średnica)
  • cylinder z Delrinu® CYL-POLP - zestaw cylindrów i części wymaganych do produkcji klopsików - średnice do wyboru: Ø 25 mm, Ø 28 mm, Ø 36 mm, Ø 39 mm
  • cylinder z Delrinu® CYL-SPEC – na zamówienie inne kształty dostosowane pod klienta, po uzgodnieniu z producentem
Parametry:
Informacje o bezpieczeństwie:
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×