WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604

Automatyczna prasa do mięsa | hamburgerów | formowania klopsików | formierka do klopsików | 0,9 kW | 230V | 6000 szt/h | C/E HF

Kod: GP-C/E HF
Dostępność: mała ilość
154642.00
154642.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 29.99
  • Kurier Express 29.99

Opis urządzenia:

  • Automatyczna prasa do produkcji hamburgerów i klopsików, a także ich formowania
  • Ta wielofunkcyjna maszyna znajdzie zastosowanie w sklepach mięsnych, cateringu, sklepach, w punktach gastronomicznych typu fast food, czy w przetwórstwie żywności
  • Wysoka wydajność produkcyjna maszyny zapewniająca powtarzalność automatycznego procesu tworzenia hamburgerów i klopsików
  • Funkcja sztaplowania (dla hamburgerów) – z maksymalną wysokością układania: 80 mm
  • Możliwość regulacji grubości porcji
  • W standardzie posiadająca automatyczny skrobak, regulator prędkości, podajnik papieru i oleju
  • Łatwy w demontażu wał napędowy
  • Wyjmowana dzieża ze stali nierdzewnej o pojemności 40 litrów
  • Maszyna na podstawie z półką i 4 kółkami z blokadą, które pozwalają na jej swobodne przesuwanie, przemieszczanie
  • Obudowa urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej i z Delrinu®
  • Solidna i łatwa do czyszczenia konstrukcja
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
  • Certyfikat CE
  • Uwaga: cena nie obejmuje cylindrów formujących. Należy zamówić wraz z urządzeniem

 

Wyposażenie w standardzie:

  • PFA - Automatyczny skrobak (wyposażony w system pneumatyczny, który wymaga kompresora powietrza min 4 bar)
  • VVE - Regulator prędkości (od 800 do 4000 cykli/h - do połączenia z przenośnikiem NAS i automatycznym skrobakiem)
  • INCAR - Podajnik do przeplatania hamburgerów papierem
  • OIL FEEDER - Podajnik oleju - do kleistego i lepkiego mięsa (przeznaczenie – klopsiki)

 

Parametry urządzenia:

  • Wymiary [mm]: 830x1164x1575/2055
  • Moc [kW]: 0,9
  • Pojemność [l]: 40 
  • Wydajność [szt/h]: 3000 hamburgerów (przy użyciu pojedynczego cylindra)
  • Wydajność [szt/h]: 6000 klopsików (przy użyciu cylindra podwójnego)
  • Maksymalna średnica hamburgera [mm]: 135
  • Maksymalna grubość hamburgera [mm]: 30
  • Maksymalna średnica klopsika [mm]: 39
  • Zasilanie [V]: 230
  • Waga [kg]: 160

 

Akcesoria:

  • cylinder z Delrinu® CYL-HAMB - hamburger w kształcie cylindra, średnice do wyboru w zakresie pomiędzy Ø 27 mm (minimalna średnica) , a Ø 135 mm (maksymalna średnica)
  • cylinder z Delrinu® CYL-POLP - zestaw cylindrów i części wymaganych do produkcji klopsików - średnice do wyboru: Ø 25 mm, Ø 28 mm, Ø 36 mm, Ø 39 mm
  • cylinder z Delrinu® CYL-SPEC – na zamówienie inne kształty dostosowane pod klienta, po uzgodnieniu z producentem
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: