WhatsApp

HENDI | Pakowarka próżniowa komorowa SE-604 listwa 413+656 mm

barcode Kod: 1140650
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
Brak w magazynie
44 045,15 zł netto
54 175,53 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
  • Pakowarki próżniowe SE pozwalają na przedłużenie czasu przechowywania produktów surowych lub poddanych już obróbce termicznej, bez utraty ich wagi, wilgotności oraz bez mieszania smaków i zapachów
  • Idealnie nadaje się także do celów niespożywczych do pakowania produktów „non-food" w celu zmniejszenia wymiarów opakowania
  • Obudowa oraz komora wykonane ze stali nierdzewnej
  • Pokrywa z przezroczystego poliwęglanu, o wysokiej trwałości
  • Wszystkie modele wyposażone są w pompy Busch, oraz bezprzewodowe listwy zgrzewające ułatwiające czyszczenie i zwiększające trwałość opakowań (Modele serii SE-5xx, SE-6xx, SE-8xx wyposażone w dwie listwy zgrzewające)
  • Listwy zgrzewające wyposażone w zakrzywione grzałki umożliwiające usunięcie pozostałości produktu i gwarantujące szczelność zgrzewu
  • Specjalny czujnik kontrolujący parametry próżni
  • Program „odsysania etapami" przeznaczony do produktów o delikatnej strukturze
  • Funkcja marynowania produktów
  • Układ bezpieczeństwa z zabezpieczeniem maksymalnego czasu działania lub błędu próżni
  • Program suszenia pompy, pozwalający na przedłużenie okresu użyteczności
  • Wizualny wskaźnik poziomu oleju w pompie
  • Licznik godzin pracy wskazujący na konieczność wymiany oleju
  • Model homologowany przez NSF: gwarancja bezpieczeństwa i higieny
  • Poziom hałasu: 75 dB
  • Wyświetlacz:
  • Podświetlany włącznik urządzenia [ON/OFF]
  • Przycisk natychmiastowego przerwania pracy
  • Przycisk ustawienia poziomu próżni (1-99%)
  • Przycisk ustawienia dodatkowego czasu próżni (1-15 sekund)
  • Przycisk nawigacyjny „+"
  • Przycisk nawigacyjny „-"
  • Przycisk funkcji „Vac-Norm"
  • Przycisk funkcji „progresywna dekompresja"
  • Przycisk ustawienia czasu zgrzewania (0-7 sekund)
  • Model: SE-604
  • Wymiar: 740x566x(H)997 mm
  • Wymiar komory: 672x481x(H)200 mm
  • Długość listwy zgrzewającej (mm): 413+656 mm
  • Wydajność pompy: 40 m³/h
  • Maks. ciśnienie próżni: 0,5 mbar
  • Moc/napięcie: 1100 W/230 lub 400V
  • Waga w kg: 145
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×