WhatsApp
Infolinia 123070604
Zamówienia złożone i opłacone w 2024 roku będą zafakturowane z datą grudniową.
Brak w magazynie

HENDI | Zmywarka kapturowa do naczyń z odzyskiem ciepła DIHR HT14 OPTIMA HR ze zmiękczaczem wody

Kod: HT14 OPTIMA HRD
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
82914.40
82914.40
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • BUDOWA
  • Komora myjąca tłoczona z zaokrąglonymi narożnikamiułatwiającymi czyszczenie
  • Komora myjąca typu ECONOMIC
  • oszczędzająca wodę,detergenty, energię i wpływająca na podwyższenie jakości wody
  • Obudowa dwuwarstwowa, izolowany kaptur
  • Pochyły „anty-kapiący" sufi t komory myjącej zapobiegający kapaniuna umyte naczynia
  • Możliwość ustawienia narożnego
  • Regulowane stalowe nóżki (min. 135, maks. 200 mm)PARAMETRY MYCIA
  • Maksymalna wysokość mytych naczyń 410 mm
  • Możliwość mycia pojemników GN (530x325 mm)WYPOSAŻENIE
  • ENERGY RECOVERY
  • odzysk ciepła z pary wodnej i wodyusuwanej do nagrzania wstępnego wody zasilającej
  • oszczędności do 35% energii
  • Wielokolorowy przycisk wielofunkcyjny
  • System PLUS gwarantujący płukanie w stałej wysokiejtemperaturze i ciśnieniu
  • Wyświetlacz funkcji LCD
  • Wielojęzykowe menu operacyjne
  • System autodiagnostyczny, osobny dla użytkownika i serwisu
  • Dozownik detergentu (DDE)
  • Dozownik nabłyszczacza
  • Pompa wspomagająca płukanie (PAP)
  • Pompa odpływowa (PS)
  • Wbudowany zmiękczacz wody (wybrane modele)
  • standardowe kosze: kosz z bolcami na 18 talerzy500x500x(H)105 mm
  • 2 szt.,kosz uniwersalny na filiżanki i szkło: 500x500x(H)105 mm
  • 1 szt.,koszyk na sztućce O120x(H)120 mm
  • 2 szt.BEZPIECZEŃSTWO HACCP
  • System BREAK TANK zapobiegający cofaniu się wody ze zmywarki do sieci wodnej
  • System PLUS gwarantujący płukanie w stałej wysokiej temperaturze i ciśnieniu
  • System Thermostop gwarantujący wyparzanie w temp. +85°C
  • Termometr wody myjącej
  • Termometr wody płuczącej (wyparzającej)
  • Komora typu ECONOMIC
  • oszczędzająca wodę, detergenty, energię i wpływająca na podwyższenie jakości wodyPARAMETRY TECHNICZNE
  • Pompa myjąca: maksymalna moc 0,9 kW, wydajność 500 l/min.
  • Pompa wspomagająca płukanie (PAP): maksymalna moc 0,9 kW, wydajność 500 l/min.
  • Pompa odpływowa (PS): maks. moc 0,025 kW, wydajność 40 l/min.
  • Poziom hałasu ca. 64 dB
  • Wymagana twardość wody zasilającej 2-8 (°F
  • skala francuska)
  • Wymagane ciśnienie wody zasilającej 200-400 kPa
  • Podłączenie wody zasilającej 3,4", gwint zewnętrzny
  • Średnica odpływu 24 mm
  • Wymagana temperatura przyłącza wody (10°C)
  • Ilość/długość cyklu mycia: 5/50 s, 90 s, 120 s, 180 s, 300 s
  • wydajność przy zasilaniu wodą +10 °C (Ilość koszy/h): 72/40/30/20/12
  • Zużycie wody na 1 cykl mycia 2,6 l 
  • Temperatura wody myjącej: 55 °C
  • Temperatura wody płuczącej, wyparzającej 85 °C
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: