WhatsApp

Nierdzewny Wilk Maszynka Do Mięsa TC32 INOX + 3 Sitka cookPRO 560040003

Kod: 560040003
Dostępność: średnia ilość
3000.00
3000.00
Kolor/Wzór
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Paczkomat 10
  • Kurier pobranie 30

Nierdzewny Wilk Maszynka Do Mięsa TC32 INOX + 3 Sitka cookPRO 560040003

Gałąź gastronomii zajmująca się przetwórstwem mięsa bardzo często wymaga najwyższej wydajności w zakresie mielenia mięs. To szczególnie ważne, kiedy potrzebna jest duża ilość gotowego produktu, na przykład w zakładach przetwórstwa mięsnego.

Przeznaczenie urządzenia i konstrukcja

Wilk 22 to świetny "złoty środek" i idealny wybór dla marketów czy średnich przedsiębiorstw, a opisywany wilk do mięsa 32 to bezprecedensowa maszyna, najlepsza dla punktów o wysokim zapotrzebowaniu. Ogromna wydajność chwilowa sięga nawet 320 kg na godzinę!
Dzięki szeregowi rozwiązań technologicznych i zwartej, solidnej konstrukcji, w parze z wydajnością idzie wysoka stabilność i pewność przy pracy z tą maszyną.

Wysoka jakość wykonania gardzieli, podajnika oraz akcesoriów przekłada się na bardzo dokładne i idealnie czyste mielenie mięsa. Nie ma tu mowy o zanieczyszczeniu produktu, a stal nierdzewna ułatwia także czyszczenie obudowy. Żywotność maszyny jest bardzo wysoka, więc maszyna może pracować bardzo długi czas - nawet pod dużym obciążeniem

Rewers i praca ciągła

Dzięki rewersowi, praca jest znacznie łatwiejsza i przyjemniejsza. Proces mielenia jest dokładny i bezpieczny, a dzięki różnym sitkom - w zestawie znajdują się sitka o rozmiarach 6, 8 i 10 mm - możemy dostosować gotowy produkt do naszych potrzeb. Przy okazji warto wspomnieć, że w zestawie z maszyną dostarczamy także zapasowy nóż. W ofercie posiadamy również sitka o innych rozmiarach.

Urządzenie może pracować nieprzerwanie nawet kilkanaście minut - należy uważać, by nie dopuścić do przegrzania silnika. Po około 12-15 minutach, należy odczekać około 5 minut, by maszyna nieco się ostudziła. Po tym czasie można rozpocząć kolejny cykl.

Dane techniczne:

  • Wymiary: 460x215x324 mm
  • Moc: 1.5 kW
  • Zasilanie 230V
  • Wydajność chwilowa: do 320 kg/h
  • Waga: 54 kg
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: