WhatsApp

Pakowarka Próżniowa Zgrzewarka 35 Cm 250W 230V Hendi 970362 + 100 Worków

barcode Kod: 970362_971406
Dostępność: mała
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
1 675,00 zł netto
2 060,25 zł brutto
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
1 675,00 zł netto 2 060,25 zł brutto
Filtr:
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Kolor/Wzór

Pakowarka Próżniowa Zgrzewarka 35 Cm 250W 230V Hendi 970362 + 100 Worków

Pakowanie próżniowe staje się coraz powszechniejszą metodą przechowywania żywności. Dzięki zastosowaniu specjalnych atestowanych i w pełni bezpiecznych dla zdrowia woreczków dostępnych w różnych rozmiarach, możliwe jest znaczne wydłużenie czasu, w którym żywność zachowuje swoje najlepsze właściwości. Dzięki usunięciu powietrza z woreczka, w jego wnętrzu nie rozwijają się szkodliwe bakterie, a zapakowany produkt nie pochłania ani nie wydziela zapachów. Pakowarka próżniowa jest również nieodłącznym elementem coraz popularniejszej metody gotowania w niskich temperaturach (sous-vide). Bardzo prosta obsługa, niewielkie wymiary oraz duża wydajność urządzenia, sprawiają że pakowarka listwowa Hendi idealnie nadaje się zarówno do profesjonalnej gastronomii, sklepów jak i do użytku domowego.

PARAMETRY:

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Profesjonalna pompa oraz manometr próżniowy
  • Dwa programy automatyczne i jeden manualny
  • Cyfrowy wyświetlacz
  • Regulowany czas zgrzewania
  • Listwa zgrzewająca pokryta teflonem
  • Długość listwy zgrzewającej: 350 mm (dla torebek 320 mm)
  • Pompa próżniowa tłokowa: 15 l/min.
  • Wymiary (mm): 370x280x170 (h)
  • Moc: 250 W
  • Zasilanie: 230 V
  • W komplecie 100 worków 20x30 cm
  • Posiada atest
Parametry:
Moc:
250 W
Napięcie:
230 V
Wysokość.:
170
Głębokość.:
280
Długość (mm):
370
Długość listwy zgrzewającej:
350

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×