• Piec konwekcyjno-parowy Hendi Nano 20x GN 1/1 elektroniczny | HENDI

Numer katalogowy: 223215
Pojemność komory wózek na 20x GN 1/1
Odległość między prowadnicami 67mm
Ilość wentylatorów z autorewersem 4
Termostat do +285°C
Timer 0 do 999 min
moc/napięcie 28 kW/400 V
Wymiary zewnętrzne (mm) 1050x940x(H)1900 mm
Brak w magazynie
40752.38
Wpisz swój e-mail
Wysyłka 2-14 dni
Dostawa od 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Dostępność Brak
EAN 8711369223215
Masz pytanie?

Kuchnia jest miejscem przychylnym rozwojowi wszelkich grzybów i bakterii. Jest tu wilgotno i ciepło, co powoduje bardzo szybki ich rozwój i namnażanie. Aby temu zapobiec, zarówno uchwyty drzwi pieców, jak i pokrętła na panelu sterowania, pokryte zostały specjalną warstwą zawierającą jony srebra. Dzięki temu piece NANO są bezpieczniejsze zarówno dla osób pracujących w kuchni jak i końcowych konsumentów. Piece NANO to innowacyjne piece z antybakteryjnymi uchwytami oraz pokrętłami, które pozwalają zadbać o bezpieczeństwo sanitarno-epidemiologiczne w kuchni.

CECHY:

  • Idealny do wszelkiego rodzaju kuchni w restauracjach, barach, stołówkach do pieczenia ciast, pieczywa, mięs, ryb, drobiu
  • Dzięki funkcji zaparowania możliwe przygotowanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb, warzyw
  • Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze gotowania
  • Wentylator zaciąga powietrze z komory a następnie przepuszcza przez grzałki nagrzewając je
  • Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy znajdujące się w pojemnikach GN, umieszczonych na prowadnicach
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki
  • 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania
  • Możliwość programowania (99 programów - po 3 kroki każdy plus jako pierwszy PRE-HEATING do wyboru)
  • Sonda zewnętrzna w zestawie
  • Funkcja gotowania Delta T
  • Automatyczne nagrzanie komory przed cyklem gotowania „PRE-HEATING”
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary
  • 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania co 10%
  • Regulacja usuwania zaparowania z komory
  • Elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia optymalnego przepływu powietrza w komorze gotowania
  • Elektroniczny Timer: 0 – 999 min
  • Lampki kontrolne poszczególnych funkcji oraz cyfrowe wyświetlacze czasu, temperatury, programu gotowania
  • Wydajne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z auto-rewersem i o dwóch prędkościach 1400/2800 obr./min
  • Silnik wentylatora o podwójnym łożysku
  • Sześciośmigłowy wentylator gwarantujący idealne rozprowadzenie gorącego powietrzna w komorze i zapobiegający wewnętrznym turbulencjom
  • Halogenowe oświetlenie komory
  • Drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia
  • Łatwo demontowalne prowadnice na GN-y
  • Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany
  • Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Odpływ w dnie komory pieca
  • Przyłącze wody: ¾”, max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona
  • Automatyczny system myjący (opcja tylko dla modeli 223277, 223253 i 223239, a w modelu 223215 montowany jako opcja tylko fabrycznie)

DANE TECHNICZNE:

  • Pojemność komory wózek na 20x GN 1/1
  • Odległość między prowadnicami 67 mm
  • Wymiary zewnętrzne 1050x940x(H)1900 mm
  • Ilość wentylatorów z autorewersem  4
  • Termostat do +285°C
  • Elektroniczny timer 0 do 999 min
  • Moc/napięcie 28 kW/400 V
  • Waga 250 kg
  • Kod 223215

Zadzwoń: 12 307 11 81 

Doradcy są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17.


Napisz e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Na wszystkie wiadomości odpowiadamy zwykle w ciągu kilku godzin w dni robocze.

Imię i nazwisko
E-mail
Zaproponuj swoją cenę