
-
-
KoszykSuma netto 0Suma brutto 0
- Kategorie
- Szukaj
-
Wyposażenie pizzerii
27.00

21.00

21.00

28.00

99.99

38.00

28.00

36.00

58.00

37.00

240.00

45.00

38.00

25.00

24.00

24.00

35.00

47.00

28.00

180.00

25.00

48.00

184.00

70.00

Wyposażenie pizzerii - co musisz wiedzieć?
Kuchnia włoska to jeden z najpopularniejszych rodzajów kuchni w gastronomii. Oprócz utalentowanego kucharza, wymaga ona zakupu odpowiedniego sprzętu, który umożliwi przygotowywanie smacznych potraw.
Piec do pizzy - jaki wybrać?
Podstawą każdej pizzerii jest piec do pizzy. W zależności od wielkości lokalu, jego uwarunkowań technicznych i docelowej liczby gości na sali konsumpcyjnej, możemy wybierać spośród wielu rodzajów urządzeń.
Piec do pizzerii - jednopoziomowy, czy dwupoziomowy?
Urządzenia do pizzy dzielimy na piece jednokomorowe, dwukomorowe. Czasem niewielka kuchnia wymaga zastosowania mini pieca do pizzy. Lokale sieciowe zwykle wybierają duże piece przemysłowe, często przelotowe.
Elektryczny czy gazowy piec do pizzy?
Na rynku występują piece zasilane energią elektryczną i gazowe. Te drugie, wymagają doskonałych warunków wentylacyjnych i częstych przeglądów i mimo, że zazwyczaj są nieco droższe od elektrycznych – ich eksploatacja po dłuższym czasie jest bardziej ekonomiczna.
Dlaczego piece do pizzy nie nadają się do każdego lokalu?
Wymogi przeciwpożarowe zabraniają niekiedy używania pieców gazowych. Taka sytuacja ma często miejsce w galeriach handlowych. Warto upewnić się co do tej kwestii przed zakupem sprzętu do pizzerii. Piece do pizzy elektryczne mają są proste w obsłudze i dają lepsze możliwości regulacji temperatury. Są też tańsze, a koszty serwisowania są niższe, głównie ze względu na większą dostępność części zamiennych.
Na co zwracać uwagę przy wyposażeniu pizzerii?
Wybierając urządzenia do pizzerii, zwróć uwagę, czy pozwolą one na:
- szybki, efektywny wyrób ciasta - liczy się dokładność i szybkość
- sprawne przygotowanie pizzy - rozważ zakup prasy do pizzy, która znacznie skraca czas przygotowania placka
- prawidłowe przechowywanie składników - odpowiednie warunki chłodnicze i dostęp "pod ręką" do najczęściej używanych produktów
- dostarczenie pizzy w optymalnej temperaturze - poznaj naszą ofertę toreb do pizzy z podgrzewaniem
Wyposażenie pizzerii Gastroprofit.pl
Naszą specjalizacją jest wyposażenie pizzerii do lokali w całej Polsce. Szeroki wybór urządzeń różnych marek pozwala na dopasowanie właściwego urządzenia dla każdego. Oferujemy piece do pizzy elektryczne i gazowe, mieszalniki do ciasta na pizzę, akcesoria do pieców, takie jak łopaty, szczotki, a także blachy i siatki do pizzy. Nieodłącznym elementem wyposażenia pizzerii są wałkownice do ciasta na pizzę, stoły chłodnicze do pizzy, a w przypadku serwowania dań na wynos, mamy najlepsze na rynku torby dla dostawców.
Zobacz i kup w Gastroprofit profesjonalne wyposażenie pizzerii! Jeśli potrzebujesz porady lub indywidualnej wyceny, nasi specjaliści służą pomocą.
Wyposażenie pizzerii to nie tylko dobrej jakości piec. Ważne są także pozostałe elementy bez, których trudno się obejść. Pizzeria jest miejscem, które wymaga specjalistycznych akcesoriów gwarantujących serwis wysokiej jakości oraz unikalny smak pizzy. Jakie akcesoria warto mieć w pizzerii? Przeglądając ofertę naszego sklepu z łatwością można znaleźć wszystkie potrzebne urządzenia i akcesoria w jednym miejscu.
Jakie profesjonalne wyposażenie pizzerii posiadamy?
W ofercie znajdują się przedmioty począwszy od małych akcesoriów aż po większe elementy wyposażenia. Znajdą u nas Państwo ponad 70 stron z profesjonalnym wyposażeniem pizzerii. Są to m.in:
- Profesjonalne termosy i plecaki przeznaczone do transportu pizzy do domu klienta. Oferujemy także mobilne podgrzewacze.
- Niezliczona ilość form i blach do pizzy w różnych rozmiarach. Blachy wykonano z wysokiej jakości materiałów co sprawia, że posłużą przez wiele lat
- Łopaty do pizzy wraz z uchwytami, noże do krojenia, chwytaki do blach oraz szczotki do czyszczenia pieca
- Profesjonalne piece do pizzy w różnych rozmiarach, które są kompatybilne z meblami na wymiar z naszego sklepu oraz podstawkami pod piec
- Deski do pizzy w wielu rozmiarach
- Witryny grzewcze umożliwiające przechowywanie pizzy w ciepłej temperaturze i np. Serwowanie jej na kawałki
Oferujemy mnóstwo innych ciekawych i funkcjonalnych rozwiązań, które sprawią, że pizzeria będzie profesjonalnie wyposażonym miejscem, w którym kucharze i pizzermani dadzą z siebie wszystko. Od dawna wiadomo, że na sukces pizzerii składa się wiele czynników. Profesjonalne wyposażenie jest jednym z nich!
Jak wybrać profesjonalne wyposażenie pizzerii?
Ważnym elementem, na który warto zwrócić uwagę przy wyborze akcesoriów do i urządzeń do pizzerii jest ich funkcjonalność. Wybierając wielkość pieca zwróćmy uwagę na to jak duży lokal chcemy mieć. W miejscu gdzie codziennie przychodzą tłumy klientów - warto umieścić duży piec, który pozwoli na produkcję pizzy w szybkim tempie. Ma to znaczenie jeżeli chcemy mieć zadowolonych klientów, którzy krótko czekają na pizzę.
Z jakich materiałów akcesoria do pizzy
Warto także zwrócić uwagę na to aby deski do pizzy były wykonane z drewna wysokiej jakości i miały estetyczny wygląd. Ta sama zasada dotyczy talerzy, na których serwujemy pizzę. Noże do pizzy powinny być dość ostre - zarówno te dla klientów, jak też radełko, którym posługują się kucharze.
Pojemniki na ciasto do pizzy i sosy
Zadbajmy również o obecność wielu różnych pojemników, w których umieścimy ciasto oraz sosy i pokrojone półprodukty do naszej pizzy. W przypadku gdy nasz lokal jest duży i często przygotowujemy półprodukty z wyprzedzeniem - pomyślmy o zakupie profesjonalnej zgrzewarki do folii, która umożliwi próżniowe przechowywanie pokrojonych warzyw i wędlin aż do następnego dnia.
Akcesoria do pizzerii - jakość jest kluczowa
Pamiętajmy także, aby wybierać akcesoria dobrej jakości, które posłużą przez długi czas i zagwarantują wygodne i bezawaryjne użytkowanie. Oferowane przez nas urządzenia i akcesoria spełniają powyższe cechy i umożliwiają wyposażenie profesjonalnej pizzerii o każdej wielkości.
Przeczytaj także na blogu Gastroprofit co jest ważne przy otwieraniu pizzerii.