WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN.
Infolinia 123070604

Piec konwekcyjny z naparowaniem | piekarniczy | 4x600x400 mm | 6,3 kW | 400 V | Mychef BAKERSHOP AIR-S 4E RD Mychef.

Kod: GP-BAKERSHOP AIR-S 4E RD
Dostępność: mała ilość
Przewidywana wysyłka: na zamówienie
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier pobranie 30,00 zł brutto
  • Kurier Express 35,00 zł brutto
13 869,11 zł netto
17 059,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

KARTA PRODUKTU

Większy komfort użytkowania

Wbudowane oświetlenie LED

Specjalnie zaprojektowane, odporne na wysokie temperatury, charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii oraz wydłużonym czasem pracy

 

Większa skuteczność i wydajność

Wysokiej jakości izolacja termiczna

Komora grzewcza wykonana ze stali AISI 304 i AISI 316L (modele MAX). Jej duża wytrzymałość gwarantuje doskonałe gotowanie i znaczną oszczędność energii

 

Szkło niskoemisyjne

Najnowsza technologia szkła niskoemisyjnego zapewnia lepszą izolację poprzez zmniejszenie strat ciepła. Konstrukcja drzwi sprawia, że są one łatwe do czyszczenia i bezpieczne w obsłudze

 

Większa ochrona żywności

Rączka oraz komponenty wykonane z tworzyw o właściwościach antybakteryjnych

Dodany komponent antybakteryjny umożliwia lepszą ochronę przed rozprzestrzenianiem się zarazków i bakterii, zapewniając w ten sposób czystą i higieniczną powierzchnię

 

Opis:

  • Piec posiada 2 tryby gotowania: Konwekcja (od 30 °C do 260 °C )/Mieszany: konwekcja + para (od 30 °C do 260 °C)
  • Wytwarzanie pary metodą wtrysku bezpośredniego
  • Fan Plus - bardziej równomierne gotowanie dzięki dwukierunkowym wentylatorom z 2 prędkościami
  • SteamOut - usuwanie wilgoci z komory pieczenia
  • Automatyczne nagrzewanie wstępne - bardzo szybkie nagrzewanie wstępne
  • 40 programów gotowania
  • Fazy gotowania: 3 + nagrzewanie wstępne
  • 8 przycisków szybkiego dostępu do zapisanych programów
  • Prowadnice typu L łatwe w czyszczeniu
  • Manualna regeneracja
  • Wyświetlacz LED
  • Widoczny i dźwiękowy alarm zakończenia gotowania
  • Oświetlenie LED - minimalne zużycie i maksymalny czas działania
  • Niskoemisyjne, drzwi z podwójną szybą
  • Niezwykle odporna komora ze stali nierdzewnej AISI 304 18/10, w pełni spawana, z zaokrąglonymi krawędziami
  • Rączka i elementy z tworzywa sztucznego są pokryte powłoką antybakteryjną
  • Stopień ochrony IPX5
  • System otwierania: boczny

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • MYCHA232 - podstawa z prowadnicami 600x400 mm do ustawienia pieca. Odległość między prowadnicami: 68 mm
  • MYCHA233 - podstawa z prowadnicami 600x400 mm do układania jeden na drugim do ustawiania dwóch pieców. Odległość między prowadnicami: 68 mm
  • MYCHA438 - okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca. Łatwa instalacja
  • MYCHA248 - komora wzrostowa z bezpośrednim sterowaniem

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary [mm]: 760x760x522
  • Moc [kW]: 6,3
  • Zasilanie [V]: 400
  • Pojemność: 4x600x400
  • Waga [kg]: 58
  • Naparowanie: TAK
  • Odległość między prowadnicami [mm]: 75
  • Zakres temperatury [°C]: 30 - 260
  • Zalecana dzienna ilość wypiekanych bagietek (gramatura 250 g, długość 54 cm): 60
  • Zalecana dzienna ilość wypiekanych rogalików (gramatura 85 g, średnica 10 cm): 192

 

Gwarancja wynosi 12 miesięcy. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest rejestracja urządzenia na stronie producenta: https://mychef.distform.com/en/warranty-activation/  

Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

mychef.
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

123070672
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: