WhatsApp
Świąteczne zamówienia realizujemy na bieżąco – zamów bez obaw! Infolinia: 123070604

Sterylizator wody UV przepływowy 60l/min

Kod: V40
Dostępność: zapytaj sprzedawcę
3715.49
3715.49
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 3 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 10
  • Paczkomat 10
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

BEZPIECZEŃSTWO:

Sterylizacja UV wody ma za zadanie zniszczenie bakterii, wirusów i glonów w wodzie pitnej, technologicznej lub w innych płynach bez użycia ciepła i środków chemicznych. Modele lamp UV są niezwykle efektywnymi systemami stanowiącymi alternatywę dla chlorowania i ozonowania, w zastosowaniach przemysłowych i komunalnych. Promieniowanie Ultrafioletowe działa bakteriobójczo na wodę nie zmieniając przy tym jej właściwości fizyczno-chemicznych. Specjalna konstrukcja lampy gwarantuje 99.9% redukcji bakterii. Proces dezynfekcji promieniami UV polega na naświetlaniu wody falami elektromagnetycznymi o długości 253,7 [nm.]. 

DAWKA:

Minimalna dawka promieniowania UV wynosi 400 J/m2 przy nominalnym przepływie.  Promieniowanie działa tylko wewnątrz komory reakcji i nie pozostawia żadnych produktów ubocznych.

BUDOWA:

Zastosowana lampa rtęciowo-oparowa z obudową wykonaną z twardego szkła jest umocowana w wodoszczelnych gniazdach i wykazuje wysoką odporność na różnego typu wibracje. Kwarcowa osłona odbija 95% promieniowania UV transmitowanego przez lampę.

PRZEZNACZENIE:

  • Dystrubutory wody
  • Ekspresy do kawy
  • Urządzenia gastronomiczne podłączone do sieci wodnej
  • Przydomowe studnie
  • Restauracje
  • Gospodarstwa domowe

PARAMETRY:

  • Przepływ nominalny: 60l/min.
  • Waga z układem sterowania: 9,8 kg
  • Wymiary (dł. x szer. x wys.): 955x130x240
  • Pobór mocy: 41 W
  • Średnica przyłącza: 1 i 1/2"
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Mijar
Azotowa 15b
41-503 Chorzów
Poland

502 314 258
biuro@mijar.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: