WhatsApp

Termos do Transportu Żywności Cateringowy 30 Litrów Okrągły Yato YG-09226

barcode Kod: YG-09226
Dostępność: średnia
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
15,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier 22,00 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
347,56 zł netto 365,85 zł -5%
427,50 zł brutto 450,00 zł -5%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
347,56 zł netto 427,50 zł brutto
Koniec promocji za:
11 dni
17 godz.
59 min.
59 sek.
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Kolor/Wzór

Termos Do Transportu Żywności Cateringowy 30 Litrów Okrągły Yato Yg-09226

Prezentowany termos do żywności to jeden z najpopularniejszych modeli na rynku. Solidna konstrukcja termosu Yato 30l oraz optymalne parametry przechowywania produktów powodują, że produkt jest wysoko oceniany przez użytkowników.

Dlaczego wybrać termos Yato?

Na uwagę zasługuje nietypowe rozwiązanie obudowy termosu, która wykonana jest z delikatnie uginającego się materiału, dzięki czemu obudowa nie obija się tak jak ma to miejsce w termosach metalowych. Wnętrze termosu zostało wykonane z atestowanej stali nierdzewnej, która może być wykorzystywana w przemyśle spożywczym.

Przeznaczenie termosu Yato YG-09226

Prezentowany termos jest przeznaczony do użytku w profesjonalnej gastronomii. Idealnie sprawdzi się w firmach cateringowych.

Termos na żywność Yato 30L - numer katalogowy YG-09226

Wykonany jest z wysokiej jakości polietylenu odpornego na zarysowania lub wgniecenia, co chroni przed uszkodzeniami podczas przenoszenia i transportu. Wewnątrz pojemnika znajduje się wbudowany zbiornik wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu jest on odporny na działanie kwasów organicznych i łatwy do utrzymania w czystości.

Utrzymywanie temperatury w termosie Yato 30l

  • Pomiędzy zbiornikiem a ściankami umieszczono specjalną warstwę termoizolacyjną, utrzymującą temperaturę przez wiele godzin
  • Zawartość gorąca: strata ciepła to zaledwie 5°C w przeciągu 4h
  • Zawartość zimna: wzrost temperatury to zaledwie 3°C w przeciągu 4h

Łatwa obsługa termosu do żywności - zalety Yato 09226

  • W termosie zastosowano również specjalny zawór dekompresyjny, który ułatwia otwarcie i eliminuje problem zasysania pokrywki przy przewożeniu gorących produktów
  • W pojemniku zamontowano uszczelkę wykonaną z wysokiej jakości silikonu, która zapobiega rozlewaniu płynnej zawartości
  • Jest ona łatwa do utrzymania w czystości, dzięki możliwości demontażu oraz specjalnemu kształtowi ułatwiającemu mycie pod bieżącą wodą
  • Pojemnik termoizolacyjny wyposażony jest w dwa wykonane ze stali nierdzewnej, masywne uchwyty ułatwiające transport oraz cztery zatrzaski zamykające pokrywę
  • W termosie zastosowano specjalne wytłoczenia umożliwiające piętrowanie pojemników o takiej samej średnicy
Parametry:
Materiał:
PE / SS201
Średnica [mm]:
350
Wysokość [mm]:
320
Wymiary (DxSxW) [cm]:
41x38
Pojemność [l]:
30

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×