WhatsApp

Widelec Do Mięs Seria 2900 Arcos dł. Mm Hendi 290325

barcode Kod: 290325
Dostępność: średnia
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
15,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier 16,00 zł brutto
  • Paczkomat 19,00 zł brutto
  • Kurier pobranie 19,99 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
49,69 zł netto
61,12 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

2900 to seria łącząca ergonomię, siłę, oraz prostotę zapewniające długotrwałe i komfortowe użytkowanie.
Wyprodukowane w Hiszpanii.
Ostrza wykonane blachy walcowanej – z innowacyjnej, martenzytycznej stali nierdzewnej NITRUM® o podwyższonej twardości oraz odporności na korozję.
Uchwyty wykonane z polipropylenu – wtryskiwany bezpośrednio na trzpień, co zwiększa trwałość łączenia.
Powierzchnia uchwytów teksturowana, mocno chropowata – zapobiega wyślizgnięciu się z dłoni (anti-slip).
Na uchwytach powłoka BACTIPROOF SILVER® pozwalającą zredukować do minimum gromadzenie się bakterii. 
Zwiększona odporność na wysoką temperaturę.
Twardość: około 55HRC.
Nadają się do mycia w zmywarce, lecz zalecane jest mycie ręczne.
Z certyfikatem NSF.

Parametry:
Nowość:
United Kingdom;Poland;Romania;Russia;Ukraine
ProductMaterials:
PP (Polypropylene);Stainless steel
ProductViewProductGroupDescription:
2900 is a series combining ergonomics, strength, and simplicity, ensuring long-lasting and comfortable use. Made in Spain. Blades are made of rolled sheet metal - innovative, martensitic NITRUM® stainless steel with increased hardness and corrosion resistance. Handles are made of polypropylene - directly injected onto the tang, increasing the durability of the connection. The surface of the handles is textured, highly roughened - preventing slipping from the hand (anti-slip). The handles are coated with BAC
ProductSummary:
The Arcos Carving fork 2900 series is made of innovative, patented stainless steel, characterised by high hardness and corrosion resistance. It's a tool for cutting roasted meats, that provides ergonomic and hygienic work thanks to the textured, anti-slip handle with a coating reducing the accumulation of bacteria.

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×