WhatsApp

Zmywarka do Garów Kosz 50x60 Hendi

barcode Kod: 236574
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
Brak w magazynie
13 057,44 zł netto
16 060,65 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Specjalistyczna zmywarka przeznaczona do mycia i wyparzania garnków, pojemników GN, blach cukierniczych 600x400 mm, termosów, tac oraz sztucców. Urządzenie dedykowane do profesjonalnej gastronomii, firm cateringowych, barów, restauracji, hoteli, stołówek i innych. Wyposażona w 3 elektronicznie sterowane programy mycia: 3/120 s, 180 s, 240 s oraz funkcję automatycznego wyparzania w temperaturze 82°C zgodnie z wymogami instytucji nadzorujących obiekty zbiorowego żywienia.

Specyfikacja:

  • Dotykowy, elektroniczny panel
  • Automatyczny system czyszczenia
  • Współcznynnik szczelności pompy: IP 44
  • Duży kosz 500x600 mm
  • Obudowa dwuwarstwowa wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Ramiona myjące i płuczące wykonane ze stali nierdzewnej
  • Waga: 57 kg

Dane techniczne:

  • Przeznaczenie: do naczyń
  • Sterowanie: elektroniczne
  • Wymiar kosza: 500 x 500 mm
  • Wymiary (mm): 595x777x(H)1335
  • Ilość cykli mycia: 3/120 s, 180 s, 240 s
  • Moc kW(Hs): 7,1 kW
  • Moc i wydajność pompy myjącej: 1,2 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Temperatura mycia: 60°C
  • Pojemność/moc bojlera: 6 kW
  • Pojemność/ moc wanny: 6 kW

Wyposażenie:

  • Dozownik detergentu
  • Dozownik nabłyszczacza
  • Elektroniczny termometr bojlera
  • Elektroniczny termometr wanny
  • Pompa myjąca o mocy 1,2 kW
  • Pompa odpływowa
  • Kosz na talerze: 500x500x(H)105 mm
  • Kosz uniwersalny: 500x500x(H)105 mm
  • Kosz na sztucce : 110x110x(H)130 mm
Parametry:
Ilość w opakow.::
1
Moc wejściowa (W):
7100
Długość (mm):
595
Szerokość (mm):
730
Wysokość (mm):
1340
Programowalny:
False

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×