-
KATEGORIE
- Wyposażenie gastronomiczne
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki i chłodziarki farmaceutyczne
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy chłodnicze
- Szafy chłodnicze Yato
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Ciągi kuchenne
- Meble do zmywalni
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Nadstawki gastronomiczne
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Okapy gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Polgast meble do gastronomii
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Półki gastronomiczne
- Regały magazynowe chromowane
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Separatory tłuszczu
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Umywalki gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
-
Obróbka mechaniczna
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Maszyny do świeżego makaronu
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery spiralne
- Miksery uniwersalne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Piły do kości
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do wiórków
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
- Worki i rolki do pakowarek
- Zestawy tarcz do szatkownic
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Gofrownice Hendi
- Grille kontaktowe
- Grille ogrodowe
- Grille wolnostojące
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gastronomiczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchenki indukcyjne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Parowniki DIM SUM
- Pasty do podgrzewaczy
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece piekarskie
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piekarniki
- Płyty grillowe
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zaparzacze do kawy
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
- Popularne marki
-
PRODUCENCI
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Degrenne
- Devran
- EKA
- Elframo
- ELGAZ
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Haspol
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- Kromet
- La Felsinea
- LAVA
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga Bydgoszcz
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- Potis
- Prisma Food
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- PROMOCJE
- PRZEDŁUŻ GWARANCJĘ
- RATY/LEASING
- PŁATNOŚCI
- REGULAMIN
- KONTAKT
Burger - jak go przyrządzić w lokalu gastronomicznym?
2021-06-21 12:00:00
Burgery to przysmak, który w ostatnich latach podbija serca wielu osób. Coraz więcej restauracji i małych lokali gastronomicznych decyduje się na włączenie tego dania do swojego menu. Co będzie potrzebne do przygotowania idealnego burgera?
Jak krok po kroku przygotować burgera?
Tradycyjny burger wykonany jest z mielonego mięsa wołowego. Doprawioną wołowinę najlepiej uformować w małe placuszki o jednakowej średnicy za pomocą specjalnych pras do hamburgerów. Urządzenia tego typu mają najczęściej wymienne formy, dzięki czemu można przygotować zestawy z małymi placuszkami lub większymi.
Tak przygotowane mięso należy podgrzać. W tym wypadku najlepiej skorzystać z żeliwnej patelni grillowej. Jest to najprostszy sprzęt, który sprawdzi się do tego typu zadań. Na rynku dostępne są specjalne grille kontaktowe ryflowane, które pozwalają na szybsze przygotowanie dania. Przy obróbce termicznej warto wykorzystywać akcesoria ułatwiające pracę, np. łopatkę do steków i burgerów. Z jej pomocą można łatwo przenieść placuszek na bułkę. Sprzęt tego typu pozwala sprawdzić, czy mięso jest już gotowe i czy nie przywiera do powierzchni patelni.
Jak przygotować bułki do burgerów?
Burger jest z zasady ciepłym daniem. Podgrzewa się nie tylko mięso, lecz także bułki. W takim wypadku niezbędnym elementem w każdym lokalu gastronomicznym specjalizującym się w serwowaniu burgerów jest profesjonalny opiekacz. Na rynku dostępne są różne opcje towaru,zarówno jednopoziomowe lub dwupoziomowe. Jeśli nasza restauracja jest duża i pomieści większe urządzenia, warto zainwestować w dwupoziomowy model, który pozwoli na szybsze przygotowanie większej liczby burgerów.
Noże do burgerów
Ważnym elementem każdego dobrego burgera są pokrojone warzywa, najczęściej pomidory oraz cebula. W restauracji każde danie powinno być nie tylko rozkoszą dla podniebienia, ale i dla oczu. Dlatego warto zainwestować w porządne noże, które pozwolą szybko, sprawnie i przede wszystkim równo pokroić wszystkie warzywa. Sztućce muszą być idealnie naostrzone. Najlepiej wybrać produkty wykonane ze stali nierdzewnej, które nawet przy wysokim stopniu eksploatacji pozostają w dobrym stanie przez wiele lat.
Burgery na wynos
Wiele restauracji wprowadza do swojego menu dania na wynos. Jeśli chcemy dowieźć do klienta burgery w dobrym stanie, należy wykorzystać specjalne torby do burgerów. Akcesoria tego typu powinny być wyposażone w wygodne uszy ułatwiające przenoszenie burgerów tak, by się nie przewracały. Pamiętajmy także, że niezależnie od tego, jak dobrego sprzętu używamy, dużą rolę w przygotowaniu dań odgrywają składniki najwyższej jakości. Profesjonalne urządzenia bardzo pomagają w trakcie gotowania, pieczenia czy smażenia. Aby klienci chętnie wracali do naszego lokalu gastronomicznego, należy zaopatrzyć się w produkty spożywcze od sprawdzonych producentów. W ten sposób każdy burger oraz inne dania będą idealne. Wyposażenie kuchni to zatem podstawa do tego, by budować restaurację na najwyższym poziomie.
Autor:gastroprofit