-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- 1
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Doradzamy wybór naleśnikarki do lokalu gastronomicznego
2021-05-07 12:00:00Naleśniki to jeden z ulubionych przysmaków Polaków. Danie to można przygotować na wiele sposobów: od słodkich z owocami, po wykwintne idealne do wina. Na wykonanie perfekcyjnych naleśników pozwalają specjalne przyrządy: naleśnikarki. Czym charakteryzują się te urządzenia i jak je wybrać do lokalu gastronomicznego?
Czym są naleśnikarki?
Naleśnikarki to niewielkie sprzęty AGD, które pozwalają na przygotowanie idealnych naleśników. To właśnie to urządzenie sprawia, że placki są równomiernie wysmażone. Naleśnikarki najczęściej mają kształt koła, dzięki czemu można przygotować danie o bardzo ładnym kształcie. Właściciele restauracji doskonale wiedzą, że serwowane dania mają być ucztą nie tylko dla podniebienia, lecz także dla oka. Dlatego w każdym lokalu gastronomicznym, w którym mają być podawane pyszne naleśniki, warto zainwestować w profesjonalny sprzęt.
Średnica naleśnikarek
Ważną kwestią w przypadku sprzętów tego typu jest średnica. Producenci profesjonalnych urządzeń do restauracji oferują mniejsze i większe przyrządy. Standardowe produkty to naleśnikarki o przekątnej 40 cm, ale oczywiście są także mniejsze i większe. To, jakie urządzenie wybierzemy, zależy od tego, jak duże naleśniki chcemy serwować w restauracji. Naleśnikarki nie są dużymi sprzętami, więc nie zajmują wiele miejsca na zapleczu.
Liczba palników naleśnikarki
W ofercie sklepów dostępne są naleśnikarki z jedną płytą. Sprawdzają się w restauracjach, gdzie ruch gości nie jest aż tak wzmożony. Jeśli jednak zależy nam na szybkim przygotowaniu posiłków, warto zdecydować się na przyrząd z dwoma palnikami. Produkty tego typu znacznie przyśpieszają pracę kucharzy, co na pewno docenią głodni klienci.
Regulacja temperatury
Każda profesjonalna i nowoczesna naleśnikarka powinna być wyposażona w łatwy mechanizm regulacji temperatury. Odpowiednie pokrętła sprawiają, że nie przypalimy naleśników. Danie będzie równomiernie wysmażone, a serwowane naleśniki miękkie.
Gazowa czy elektryczna?
Kolejna ważna kwestia to odpowiedź na pytanie: wybrać model gazowy czy elektryczny? Oczywiście gdy w lokalu nie ma gazu, problem sam zostaje rozwiązany. Gazowe naleśnikarki można podłączyć do specjalnych butli gazowych. Trzeba przy tym pamiętać, by sprawdzać zawartość butli, żeby w odpowiednim momencie ją wymienić. Jeśli chodzi o przyrządy elektryczne, to warto zdecydować się na zakup modeli z klasy energetycznej oznaczonej symbolem A. To właśnie te sprzęty pozwolą obniżyć rachunki za prąd nawet przy wysokim stopniu eksploatacji.
Atesty i certyfikaty naleśnikarek
Wszystkie urządzenia do gotowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością. Dlatego warto sprawdzić, czy dana naleśnikarka posiada odpowiednie atesty. Certyfikaty potwierdzające wykorzystanie prawidłowych materiałów zapewniają bezpieczeństwo wszystkim klientom. Brak dokumentów tego typu powinien nas zaalarmować. Warto przy tym wspomnieć, że w razie kontroli Sanepidu, takie urządzenia raczej nie zostaną zaakceptowane, co może wiązać się z nałożeniem kary finansowej. Dlatego należy kupować urządzenia od renomowanych producentów.
Autor:gastroprofit