-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- 1
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Jakie sprzęty są niezbędne do wykonania idealnego kebaba?
2019-01-14 14:43:00Aromatyczny, wyrazisty i sycący – taki jest prawdziwy kebab, który popularnością dorównuje pizzy, serwowanej w różnych zakątkach globu. Aby arabskie danie dobrze smakowało i zaspokajało oczekiwania najbardziej wymagających konsumentów, warto zadbać o właściwe wyposażenie gastronomii.
Najlepszy kebab – jak zrobić?
Co sprawiło, że kebab szturmem zdobył rynek usług gastronomicznych? Zapewne chodzi nie tylko o wyrazisty smak, ale i o powszechną dostępność oraz krótki czas oczekiwania na pełnowartościowy, smakowity i, co ważne, sycący posiłek. Walory smakowe zależą również od jakości mięsa. Ważne, by w daniu znalazły się kawałki świeżej baraniny (lub drobiu), które krótko przed podaniem dopiekały się na ruszcie. Smakowite i wilgotne kąski mięsa podaje się ze świeżymi warzywami, w chrupiącej, płaskiej bułce. Całość smakuje najlepiej, gdy jest okraszona schłodzonym sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu. Aby kebab smakował i wyglądał doskonale, warto wyposażyć lokal nie tylko w wysokiej jakości składniki, ale również w praktyczne urządzenia. Profesjonalne wyposażenie gastronomii odgrywa ważną rolę.
Sprzęt do kebaba
Sekret smaku arabskiej potrawy tkwi nie tylko w składnikach, przyprawach i starannym przygotowaniu. Duże znaczenie ma również rodzaj i jakość sprzętu do kebaba. W lokalu gastronomicznym, serwującym aromatyczną baraninę z warzywami i chrupiącą bułką, powinny znaleźć się „narzędzia”, takie jak:
- Opiekacz
Elektryczny lub gazowy opiekacz do kebaba pozwala wydobyć z mięsa to, co najlepsze. Baranina, poddana powolnej obróbce termicznej, staje się soczysta i delikatna, a dzięki obfitości starannie wyselekcjonowanych przypraw zyskuje dodatkowo. Co ważne, mięso nie jest smażone na tłuszczu i, co za tym idzie, zdrowsze.
https://gastroprofit.pl/POTIS-Opiekacz-do-kebaba-Potis-GD4-gaz-butlowy-p66985
- Nóż
Do cienkiej bułki trafiają cienkie kawałeczki baraniny, które zgrabnie wtapiają się w posiekane, świeże warzywa. Aby kroić mięso pewnie, szybko i poprawnie, trzeba posiadać odpowiednio ostry nóż. Można zdecydować się na model elektryczny, tym samym skracając czas przeznaczony na odcinanie soczystych plasterków.
- Ostrzałka do noży
Ważne, by wśród elementów wyposażenia lokalu znalazły się także ostrzałki, dzięki którym noże nie tracą swoich walorów, mimo intensywnego użytkowania. Wystarczy chwila ostrzenia, by przytępione ostrze odzyskało swoje właściwości.
- Grill do bułek
Dobrze jest zadbać również o to, by cienka bułka „obejmująca” składniki kebabu była ciepła i chrupiąca. Wystarczy umieścić pitę w opiekaczu / grillu, by zaczęła pachnieć i smakować wyśmienicie, wzbogacając i jednocześnie nieco łagodząc smak arabskiej potrawy.
Autor:gastroprofit