Telefon: 12 307 11 81 | e-mail: sklep@gastroprofit.pl

K

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | Ł | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z

 

Kamień lawowy - produkt przeznaczony do grilli gazowych. Kamienie akumulują ciepło, które jest równomiernie rozprowadzane, gwarantując doskonały smak przygotowywanych potraw. 

Kebab - popularna nazwa opiekacza/grilla do kebaba. Urządzenie gazowe (gaz ziemny lub gaz butlowy propan-butan) lub elektryczne (230V lub 400V). Mięso umieszczane jest pionowo na sztycy/mieczu i obracane za pomocą napędu elektrycznego (~1 obr./min.). W czasie obracania mięso podlega obróbce termicznej przy użyciu ciepła z palników lub promienników. Kiedy mięso jest gotowe, odcina się je za pomocą specjalnego noża ręcznego lub elektrycznego noża do kebaba. Opiekacze do kebaba oprócz podziału ze względu na rodzaj zasilania, dzielimy również ze względu na ilość stref grzewczych, która określa przybliżoną wydajność urządzenia. Ze względu na wsad, opiekacze dzielimy na: 1-strefowe / wsad ~7 kg, 2-strefowe / wsad ~30 kg, 3 strefowe / wsad ~40 kg, 4 strefowe / wsad ~70-80 kg, 5 strefowe / wsad ~120 kg. Szeroki wybór opiekaczy do kebaba znajduje się w sklepie internetowym z wyposażeniem gastronomicznym www.gastroprofit.pl

Klipsy do obrusów - niewielkie metalowe blaszki służące do przypinania obrusów. Szczególnie polecane jako zabezpieczenie obrusów przed podmuchami wiatru w ogródkach restauracyjnych.

Kloc masarski - wykonana z drewna (najczęściej bukowego) lub tworzywa sztucznego (najczęściej polietylenu) gruba podkładka do obrabiania mięsa. Niezbędne wyposażenie w masarniach. Kloce masarskie występują w wersji bez podstawy oraz z podstawą. 

Kociołek do zupy - urządzenie służące do podgrzewania zup oraz innych płynnych i półpłynnych potraw. Standardowe urządzenia mają pojemność 8-10l. Najczęściej kociołki do zup mają nierdzewny wkład oraz obudowę wykonaną z tworzywa. Urządzenia elektryczne posiadają termostat pozwalający ustawić porządaną temperaturę potrawy. W ofercie sklepu internetowego z wyposażeniem gastronomicznym posiadamy również podgrzewacze do zup na pastę.

Kostkarka do lodu - urządzenie służące do produkcji i przechowywania kostek lodu. Niezbędne urządzenie do restauracji, baru, kawiarni. Profesjonalne kostkarki dzielimy na chłodzone wodą i chłodzone powietrzem. Kostkarki chłodzone wodą charakteryzują się wydajniejszą pracą. Oba rodzaje wymagają przyłącza wody i odpływu. Trzecim rodzajem kostkarek do lodu są urządzenia produkujące lód metodą zalewową (np. kostkarka Hendi Kitchen Line 15). Nie wymagają one podłączenia do wody ani odpływu. Kostkarki produkujące lód metodą zalewową doskonale sprawdzają się w małych barach i kawiarniach, a także w biurze i domu.

Kotleciarka do mięsa - urządzenie gastronomiczne służące do obróbki mechanicznej mięsa. Praca urządzenia polega na przygotowaniu do smażenia płatów mięsa o odpowiedniej grubości i wielkosci. Dzięki kotleciarce, mięso pozostanie soczyste, a delikatne nacięcia struktury mięsa pozwolą na lepsze przenikanie przypraw do wnętrza. Obróbka mięsa za pomocą kotleciarki pozwala na kilkukrotne skrócenie procesu marynowania, zmniejsza utratę wagi mięsa oraz skraca czas obróbki termicznej. Kotleciarka/steaker do mięsa pozwala zmniejszenie kosztów produkcji. Wydajność urządzenia to nawet kilkastet kotletów na godzinę.

Krajalnica - urządzenie gastronomiczne lub sklepowe służące do krojenia dużych ilości serów, wędlin, mięs, pieczywa i innych produktów. Krajalnice ze standardowym nożem są przeznaczone do krojenia wszystkich twardych produktów i pieczywa, natomiast krajalnice z nożem pokrytym warstwą nieprzywierającą (najczęściej teflonem) są dedykowane do krojenia serów. W zależności od potrzeb można wybrać krajalnice o różnych średnicach ostrza. Najpopularniejsze krajalnice gastronomiczne i sklepowe mają średnicę ostrza od 250 mm do 300 mm. Profesjonalne krajalnice z oferty GastroProfit.pl dedykowane do gastronomii i sklepów, posiadają szeroki zakres regulacji grubości cięcia oraz wszystkie niezbędne atesty dopuszczające je do kontaktu z żywnością. Konstrukcja urządzeń gwarantuje bezpieczeństwo pracy.


Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie