WhatsApp
Infolinia 123070604
Zamówienia złożone i opłacone w 2024 roku będą zafakturowane z datą grudniową.
Specjalne RABATY na wszystkie zamówienia złożone do końca roku. Szczegóły u Doradców.
Brak w magazynie

HENDI | PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 11X GN 1/1, ELEKTRYCZNY Z BOJLEREM I BEZPOŚREDNIM WYTWARZANIEM PARY

Kod: 224090
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
39421.22
39421.22
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • Piec przeznaczony dla lokali gastronomicznych, które w swoimmenu mają wiele potraw przygotowywanych na parze lub parzezmieszanej z gorącym powietrzem
  • Dzięki funkcji zaparowania możliwe przygotowanie delikatnychi zdrowych potraw z ryb i warzyw
  • Para wytwarzana w wewnętrznym bojlerze zwanym takżegeneratorem lub wytwornicą pary
  • System wytwarzania pary w bojlerze stabilizuje poziom nasyceniapary w komorze pieczenia, co wpływa korzystnie na efekt końcowypotrawy i jej powtarzalność przy zachowaniu tych samychparametrów gotowania
  • 10-cio stopniowa regulacja zaparowania komory z oznaczeniemtypu LED
  • Dodatkowy bezpośredni system wytwarzania pary poprzez natryskwody na grzałkę
  • wyłącznie w modelu 224090
  • można włączaćtylko bojler lub tylko bezpośrednie nawilżanie
  • Panel sterowania z 3 pokrętłami i 3 wyświetlaczami, prostyi intuicyjny w obsłudze
  • Możliwość programowania (99 programów
  • po 4 kroki każdy)
  • Możliwość gotowania automatycznego lub ręcznego
  • Sonda mierząca temperaturę wnętrza potrawy
  • Funkcja gotowania Delta T (działa tylko z sondą)
  • Funkcja PRE-HEATING wstępnego rozgrzania komory
  • Funkcja szybkiego schładzania komory
  • Wentylator z auto-rewersem
  • Obudowa oraz komora pieczenia ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Oświetlenie
  • 1 lampa halogenowa w drzwiach (model: 224083)lub 2 lampy (model: 224090)
  • Drzwi przeszklone, wentylowane grawitacyjnie
  • Demontowalne prowadnice w komorze na GN 1/1
  • Odpływ na skropliny w dnie komory pieczenia
  • Wyjmowana rynienka ociekowa na skropliny
  • Mikrowyłącznik drzwi
  • System chłodzenia elementów sterujących
  • Podwójne przyłącze do wody: normalnej i zmiękczonej 3"
  • Wyjście do kanalizacji: o30 mm
  • Współczynnik szczelności IPX 3
  • Nóżki nieregulowane o60 mm
  • Automatyczny system myjący
  • kod 224656
  • należy zamawiaćoddzielnie
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: