WhatsApp
Świąteczne zamówienia realizujemy na bieżąco w dni robocze – zamów bez obaw! Infolinia: 123070604

Kocioł warzelny gazowy z grzaniem pośrednim | 12,5 kW | 80 l | 800x700x900 mm | RQLR-782G Resto Quality

Kod: GP-RQLR-782G
Dostępność: mała ilość
30446.00
30446.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis:

  • Profesjonalny i bardzo wydajny gazowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 700
  • Stworzone jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
  • Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
  • Idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej w przestrzeni między płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Wyposażony w ręczny system uzupełnianie wody w płaszczu wodnym, z możliwością sprawdzenia poziomu wody
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego
  • Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem
  • W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem chroniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego podczas fazy schładzania
  • Kocioł szybko nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 2,5 mm
  • Piezoelektryczne zapalanie płomienia kontrolnego, z ręczną regulacją mocy, płomień główny i płomień ekonomiczny
  • W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Kocioł może być zasilany gazem ziemnym lub gazem z butli – prosimy o wybór dysz przy składaniu zamówienia
  • Urządzenie posiada certyfikat TÜV oraz certyfikat B11, pozwalający na podłączenie kotła do komina
  • Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system gazowy i zastosowanie najwyższej jakości komponentów pozwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
  • Uwaga - wymagany system wentylacji do odprowadzania spalin!
  • Nóżki z regulowaną wysokością
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 800x700x900
  • Pojemność [l]: 80
  • Pojemność zbiornika ogrzewacza [l]: 14
  • Napełnianie wodą: ręczne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody uzdatnionej: 1/2”
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2”
  • Zawór spustowy: 6/4”
  • Zapłon: piezoelektryczny
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 56
  • Moc [kW]: 12,5
  • Rodzaj gazu: G20/G30
  • Przyłącze gazowe: 1/2”
  • Zużycie gazu ziemnego [m3/h]: 1,3
  • Waga [kg]: 93
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: