WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604

Maszynka do makaronu z nożem odcinającym MPF2.5NC

Kod: GP-MPF2.5NC
Dostępność: mała ilość
14883.00
14883.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis:

  • Profesjonalna włoska elektryczna maszynka do robienia makaronu, pozwalająca na szybką i bardzo wydajną produkcję makaronu na większą skalę
  • Pozwala na ugniatanie i rozwałkowywanie różnego rodzaju świeżego makaronu
  • Urządzenie pozwala na użycie do produkcji makaronu różnego składu ciasta, mając pewność, że przy jego wytworzeniu nie zostaną użyte żadne konserwanty czy sztuczne dodatki, makaron będzie świeży i zdrowy
  • Idealnie sprawdzi się zarówno w średnich jak i dużych restauracjach, hotelach, szkołach, oraz domowej kuchni
  • Matryce formujące i ślimak wykonane są ze stopu mosiądzu i brązu
  • Szeroki wybór możliwych matryc, w zależności od pożądanego rozmiaru czy kształtu makaronu
  • W urządzeniu użyty został „dożywotni” smar do łożysk kulkowych i wałeczkowych, przedłużając ich żywotność i zapewniając stałe źródło smarowania wewnątrz sprzętu
  • Maszynka w standardzie posiada elektryczny nóż odcinający, pozwalający na pełny automatyzm pracy urządzenia, bez potrzeby ręcznego odcinania makaronu
  • Mocny i wydajny silnik, który pozwala na dzienną wydajność do 8 kg na godzinę
  • Solidna wykonana konstrukcja, wyjątkowo prosta w konserwacji i utrzymaniu czystości
  • Obudowa urządzenia jest pokrytą specjalną farbą odporną na zarysowania
  • Kompaktowe wymiary maszynki pozwalają na oszczędność miejsca w lokalu
  • Dzieża i ugniatacz z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304
  • Mikrowyłącznik bezpieczeństwa znajdujący się na pokrywie misy
  • Proste manualne sterowanie za pomocą przycisków
  • Uwaga! Cena dotyczy samego urządzeniu, nie zawiera ona matryc/y formujących (patrz wyposażenie dodatkowe)
  • Możliwość zamówienia urządzenia w wersji 230V - za dopłatą
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 260x600x560
  • Wydajność [kg/h]: 8
  • Wsad ciasta [kg]: 2,5
  • Średnica matrycy [mm]: 57
  • Moc [kW]: 0,37
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 32

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • MLD-2.5 - Matryca formująca o różnych kształtach (pełna lista możliwych form w opisie matrycy)
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: