WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604

Miesiarka do farszu mięsa surówek sałatek | 250 l | 2x 1,1 kW | 400V | ME 180 BA EVO

Kod: GP-ME 180 BA EVO
Dostępność: mała ilość
43191.00
43191.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis:

  • Profesjonalna elektryczna włoska miesiarka do farszu o bardzo dużej wydajności produkcyjnej
  • Pozwala na szybkie i sprawne mieszanie i wyrabianie mięsa, drobiu, ryb, sałatek, surówek, różnego rodzaju farszów, także wielu innych składników
  • Idealnie sprawdzi się w sklepach mięsnych, kuchniach, barach, restauracjach oraz zakładach przemysłu wędliniarskiego
  • Urządzenie w znacznym stopniu skróci czas pracy i pozwoli na zwiększenie wydajności produkcyjnej
  • Przechylna dzieża z automatycznym system zamykania i blokadą bezpieczeństwa
  • Duża dzieża o pojemności 250 litrów, z pojemnością użytkową wsadu mięsa maksymalnie 180 kg
  • System dwóch ramion mieszających z łopatkami wykonanymi ze stali nierdzewnej AISI 304, który idealnie sprawdza się także do mieszania surówek i sałatek
  • Urządzenie znajduje się na stabilnej i wytrzymałej podstawie jezdnej na 4 kółkach z blokadą, pozwalającej na łatwe transportowanie miesiarki
  • Miesiarka posiada system ochrony przekładni i dzieży z podwójnym uszczelnieniem
  • Mieszalnik wyposażony jest w bieg wsteczny, który pozwala na lepsze zmieszanie produktu, a także jest wyjątkowo przydatny w przypadku zatkania
  • Przekładnie pracujące w kąpieli olejowej
  • Pokrywa ze stali nierdzewnej wyposażona w mikrowyłącznik bezpieczeństwa
  • Urządzenie posiada osłonę zabezpieczającą dzieżę, umożliwiającą dodawanie dodatkowych składników podczas mieszania
  • Panel sterujący wykonany ze stali nierdzewnej o stopniu ochrony IP 67
  • Wydajny i mocny silnik
  • Wymagany minimalny wsad 40% maksymalnej pojemności!
  • Bardzo prosta w obsłudze i czyszczeniu, ramiona mieszające są łatwo wyjmowane bez potrzeby użycia żadnych narzędzi
  • Solidna i trwała konstrukcja wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304
  • Możliwość zamówienia urządzenia zasilanego na 230V – za dopłatą
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1422x700x1029
  • Wymiary dzieży [mm]: 995x550
  • Pojemność [l]: 250
  • Pojemność [kg]: 180
  • Moc [kW]: 2x 1,1
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 152
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: