WhatsApp
Brak w magazynie

Oparzalnik do drobiu 120L | 570060002 CookPRO

Kod: 570060002
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
2490.01
2490.01
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Paczkomat 10
  • Kurier pobranie 30

Oparzalnik do drobiu 120L | 570060002 CookPRO

Parametry urządzenia

  • Wymiary: 600x500x630 mm
  • Moc: 3 kW
  • Zasilanie: 230V
  • Materiał wykonania: stal nierdzewna
  • Pojemność: 120 L
  • Stosowanie oparzalnika zwiększa bezpieczeństwo podczas procesu sparzania drobiu
  • Ułatwia proces skubania poprzez zmiękczenie produktu
  • Zamontowany w urządzeniu kranik spustowy ułatwia czyszczenie
  • W zestawie kosz ociekowy z wygodnymi rączkami
  • Kontrolki sygnalizujące gotowość pracy urządzenia
  • Wbudowany termostat

Oparzalnik drobiu

Przed procesem skubania drobiu z pierza i piór, bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie drobiu poprzez jego sparzenie. Czynność ta może przysporzyć pewnych problemów, w szczególności związanych z bezpieczeństwem tego procesu, a także jego wydajnością. Pomocny w tym przypadku okazuje się oparzalnik do drobiu, by w sposób bezpieczny i wysoce skuteczny sparzyć drób przed poddaniem go dalszej obróbce.

Szczególnie drób z sztywnym, trudnym do usunięcia opierzeniem, musi być dokładnie oparzony, co ułatwia prezentowany produkt. Dzięki pojemnemu, perforowanemu koszowi z solidnymi uchwytami, unikamy ryzyka poparzenia oraz zwiększamy szybkość pracy!

Profesjonalne urządzenie do oparzania drobiu

oparzalniku zastosowano zabezpieczenie termiczne oraz precyzyjny termostat. Urządzenie posiada dużą wydajność oraz niezawodoność, dzięki czemu doskonale sprawdzi się w przemyśle drobiowym, nawet tam, gdzie zapotrzebowanie jest wysokie. Do produkcji użyto stali nierdzewnej, więc maszyna jest łatwa w utrzymaniu czystości.

Wydajność wersji 120L naszego oparzalnika to około 5-7 kurczaków. Dokładna ilość może się różnić w zależności od stopnia opierzenia oraz twardości piór. Jeden cykl trwa średnio półtora minuty. To świetny czas, któy pozwala na szybkie umieszczenie przygotowanego drobiu w skubarce, z którą nasze oparzalniki doskonale współpracują i pozwalają na przygotowanie linii produkcyjnej z prawdziwego zdarzenia.

W naszej ofercie znajduje się również mniejsza wersja oparzalnika - o pojemności 70L.

Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: