WhatsApp
Brak w magazynie

Piec do pizzy tunelowy | elektryczny | Zanolli Synthesis 12/100 VE/MC DIG Resto Quality

Kod: GP-SYNTHESIS 12/100 VE/MC DIG
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
122342.00
122342.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
Synthesis idealny piec taśmowy do pizzy Synthesis jest to modułowy piec tunelowy (nadmuchowy) przeznaczony dla pizzerii, restauracji i zakładów garmażeryjnych. Od 1952 roku Zanolli produkuje szeroką gamę pieców dla pizzerii. W ostatnich dwudziestu latach firma wyspecjalizowała się w tworzeniu innowacyjnych pieców tunelowych Synthesis. Piece te szybko zdobyły rynek i cieszą się uznaniem na całym świecie!   Zalety pieca Synthesis to przede wszystkim ergonomiczność: Pizza po umieszczeniu na przenośniku taśmowym jest transportowana przez komorę pieca. Po zakończeniu programu pieczenia odbieramy pizzę po drugiej stronie pieca i gotowe! Bez konieczności otwierania i zamykania drzwi co powoduje straty ciepła, a także używania łopat do pizzy czy szczotek to czyszczenia komory pieca Nie jest konieczny nadzór nad procesem pieczenia, gdyż temperatura i czas pieczenia (regulacja prędkości przenośnika decyduje o czasie jaki produkt spędzi we wnętrzu pieca) są wcześniej ustawione.   Opis: Włoskiej produkcji piec tunelowy nadmuchowy Synthesis został zaprojektowany z myślą o wypieku idealnej pizzy Jest to urządzenie bardzo wszechstronne, które można wykorzystać z powodzeniem do przygotowywania wielu innych produktów np.: pieczywo, lasagne, udka kurczaka, grillowanie bakłażany, grillowania papryka Przeznaczone do ciągłego i intensywnego użytku, np. w sieciach restauracji Piece wyróżniają się prostotą w użytkowaniu, zapewniają doskonałe i powtarzalne rezultaty pieczenia Regulacja prędkości przesuwu taśmy zapewniają wysokie tempo produkcji oraz wydajność Maksymalna wydajność przy niskim zużyciu energii Intuicyjny panel elektroniczny umieszczony w łatwo dostępnym miejscu Boczne drzwiczki z oknem wizyjnym Maksymalna temperatura to 320 °C 10 programów z możliwością ustawienia: czasu gotowania, temperatury oraz mocy górnej i dolnej grzałki Funkcja ECONOMY pozwala na utrzymanie niższej temperatury pieca, jeśli nie musimy pracować na pełnych obrotach, co pozwala zaoszczędzić energię i pieniądze Piece można piętrować, co pozwala na oszczędność miejsca i czasu     Parametry techniczne: Wymiary zewnętrzne [mm]: 1820x2450x720 Wymiary komory [mm]: 1000x1300x100 Maksymalna temperatura [°C]: 320 Waga [kg]: 450 Zasilanie [V]: 400 Moc [kW]: 44,9  
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: