WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604

Piec elektryczny modułowy do pizzy szamotowy | 4x36 | 1x600x400 | BAKE 4 TS RQ

Kod: GP-BAKE 4 TS
Dostępność: mała ilość
19642.00
19642.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis:

  • Profesjonalny piec modułowy włoskiej produkcji, znajdzie idealne zastosowanie w piekarniach, cukierniach, czy pizzeriach
  • Elektroniczny, intuicyjny panel sterowania z dotykowym 5-calowym wyświetlaczem umożliwia wygodne i precyzyjne sterowanie ustawieniami pieca
  • Komora o wysokości 14 cm - idealna do wypieku pizzy
  • Wyższa efektywność energetyczna dzięki wysokiej jakości izolacji
  • Tryb energooszczędny efektywnie zmniejsza zużycie energii, podczas przerwy w pracy pieca
  • Funkcja Power Boost odpowiada za szybsze nagrzanie komory pieca
  • Czasowe programowanie startu urządzenia
  • Dźwignia regulująca poziom wilgotności w komorze
  • Regulacja temperatury do 500°C
  • Niezależne, sterowane elektronicznie termostaty do regulacji grzałek górnych i dolnych
  • Płyta szamotowa umieszczona w dolnej części komory
  • Szerokie okno rewizyjne umożliwiające kontrole procesu pieczenia, wykonane ze specjalnego szkła hartowanego zmniejszającego utratę ciepła
  • Profesjonalne sprężynowe zawiasy drzwi
  • Wytrzymały oraz wygodny uchwyt drzwi
  • Wewnętrzne oświetlenie komory
  • Wentylowane płyty szamotowe
  • Solidna, wzmocniona i trwała konstrukcja pieca
  • Front i obudowa pieca wykonana ze stali nierdzewnej
  • Możliwość wyposażenia w płytę szamotową górną (lub na zamówienie wyłożenie góry komory pieca blachą - dla wypieków w formach)

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary wewnętrzne [mm]: 720x720x140
  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1130x985x410
  • Ilość komór: 1
  • Moc [kW]: 6
  • Zasilanie [V]: 230/400
  • Temperatura [°C]: 50-500
  • Waga [kg]: 84
  • Pojemność pizz: 4x 36 cm
  • Ilość blach 60x40 cm: 1

 

W zestawie:

  • KT 4 TS – Okap z wentylatorem wyciągowym (wymiary zewnętrzne [mm]: 1140x1280x380, Waga [kg]: 21)

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • ST 4/44– Podstawa pod piec z regulowaną wysokością 85/90/95 cm
  • MOD. TS 4 R - Górna płyta szamotowa
  • CT 4-44 - Komora wzrostowa
  • Możliwość zamontowania kabla 3m z wtyczką 16/32 A - 150 zł netto
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: