WhatsApp
Użyj kodu XMAS i skorzystaj ze zniżki na wybrane marki przy zakupach powyżej 299 PLN.
Promocja trwa jeszcze przez  0000000
Brak w magazynie

Piec elektryczny modułowy do pizzy szamotowy | 9x36 | 4x600x400 | BAKE 9 TS Resto Quality

Kod: BAKE 9 TS

Dostępność: brak u producenta - zapytaj o zamiennik

Cena: 21736.56

Cena: 21736.56

szt.

Dostępność, płatność i dostawa

Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dzisiaj
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier Standard 0
  • Kurier Express 29.99
Opis: Profesjonalny piec modułowy włoskiej produkcji, znajdzie idealne zastosowanie w piekarniach, cukierniach, czy pizzeriach Elektroniczny, intuicyjny panel sterowania z dotykowym 5-calowym wyświetlaczem umożliwia wygodne i precyzyjne sterowanie ustawieniami pieca Komora o wysokości 14 cm - idealna do wypieku pizzy oraz wyrobów cukierniczych Wyższa efektywność energetyczna dzięki wysokiej jakości izolacji Tryb energooszczędny efektywnie zmniejsza zużycie energii, podczas przerwy w pracy pieca Funkcja Power Boost odpowiada za szybsze nagrzanie komory pieca Czasowe programowanie startu urządzenia Dźwignia regulująca poziom wilgotności w komorze Regulacja temperatury do 500°C Niezależne, sterowane elektronicznie termostaty do regulacji grzałek górnych i dolnych Płyta szamotowa umieszczona w dolnej części komory Szerokie okno rewizyjne umożliwiające kontrole procesu pieczenia, wykonane ze specjalnego szkła hartowanego zmniejszającego utratę ciepła Profesjonalne sprężynowe zawiasy drzwi Wytrzymały oraz wygodny uchwyt drzwi Wewnętrzne oświetlenie komory Wentylowane płyty szamotowe Solidna, wzmocniona i trwała konstrukcja pieca Front i obudowa pieca wykonana ze stali nierdzewnej Możliwość wyposażenia w płytę szamotową górną (lub na zamówienie wyłożenie góry komory pieca blachą - dla wypieków w formach)   Parametry techniczne: Wymiary wewnętrzne [mm]: 1080x1080x140 Wymiary zewnętrzne [mm]: 1540x1500x410 Ilość komór: 1 Moc [kW]: 13,8 Zasilanie [V]: 400 Temperatura [°C]: 50-500 Waga [kg]: 135 Pojemność pizz: 9x36 cm Ilość blach 60x40 cm: 4    Wyposażenie dodatkowe: ST 9/99- Podstawa pod piec z regulowaną wysokością 85/90/95 cm MOD. TS 9 R - Górna płyta szamotowa CT 6L-66L - Komora wzrostowa KTS 9 - Okap z wentylatorem wyciągowym Możliwość zamontowania kabla 3m z wtyczką 16/32 A - 150 zł netto     Dlaczego warto wybrać piec modułowy Resto Quality BAKE 9 TS? W pełni profesjonalny piec do pizzerii wyprodukowany we Włoszech Możliwość piętrowania pieca w moduły Niezależne sterowanie grzałkami w dolnej i górnej części komory pieca Wyposażony w precyzyjny, elektroniczny dotykowy panel sterowania Temperatura maksymalna to aż 500°C Możliwość wyposażenia pieca również w górną płytę szamotową dla osiągnięcia większej równomierności wypieku 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
ZAPYTAJ