WhatsApp
Świąteczne zamówienia realizujemy na bieżąco – zamów bez obaw! Infolinia: 123070604
Brak w magazynie

Piła do kości i mięsa | 1,87 kW | 400V | 840x966x1900 | SO 3100 INOX Resto Quality

Kod: GP-SO 3100 INOX
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
49792.00
49792.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
Opis: Profesjonalna półautomatyczna włoska piła do kości ze stali nierdzewnej Elektryczna piła do kości pozwala na krojenie, rozdrabnianie i porcjowanie świeżych lub mrożonych kości, mięsa z kością i bez kości oraz ryb Idealnie sprawdzi się w rzeźniach, zakładach przetwórstwa mięsnego, zakładach rozbioru, supermarketach, restauracjach, kuchniach gastronomicznych oraz przemysłowej produkcji Mocny i wydajny napęd  z asynchronicznymi  i wentylowanymi silnikami, chronionymi przez doskonale uszczelnioną misę olejową Piła do kości posiada hartowane ostrza o średnicy 16 mm, pozwalające na krojenie zarówno świeżych jak i mrożonych kości Urządzenie posiada dwa koła pasowe, górne służące do naciągania brzeszczotu oraz dolne, które pełni rolę napędową System automatycznego naciągania brzeszczotu i zwalniania ostrza za pomocą dźwigni Koła pasowe wykonane są z polerowanego aluminium z możliwością zamówienia kół ze stali nierdzewnej AISI 304 - za dopłatą Górne koło pasowe wyposażone jest w hermetyczne łożyska Wyjmowany porcjowacz pozwala na regulację grubości cięcia Piła do kości SO 3100 INOX wyposażona jest w 6 lub 8 biegunowe silniki z osłoną termiczną i hamulcem, zapewniające dużą moc i prędkość przy niewielkiej absorbcji Duża powierzchnia robocza 795x830 mm z podziałką liniową, ułatwiającą ustawienia grubości porcji Zamykany pojemnik na odpady, wióry kostne - z łatwym dostępem do niego z zewnątrz Wyjmowane drzwiczki i wymienny skrobak z tworzywa sztucznego Drzwi i taca wyposażone są w mikrowyłącznik bezpieczeństwa Popychacz do kości i mięsa wykonany ze stali nierdzewnej, chroniący operatora przed skaleczeniem Mechanizm szybkiego zwalniania górnego koła pasowego, który ułatwia czyszczenie i wymianę ostrza Osłona zabezpieczająca elektroniczny układ sterowania wykonana ze stali nierdzewnej klasy IP 67 z wodoszczelnym kołnierzem z tworzywa sztucznego chroniącym silnik Wkładka prowadząca ostrze - prowadnica ostrza piły pozwala na utrzymanie brzeszczotu we właściwej pozycji Antypoślizgowe nóżki Urządzenie łatwe w konserwacji,  może być w wyczyszczone natryskiem wodnym Opcjonalnie możliwość zamówienia dodatkowego składanego blatu, umożliwiającego zwiększenia miejsca roboczego - za dopłatą Wytrzymała i trwała obudowa wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304 Możliwość zamówienia urządzenia zasilanego na 230V - za dopłatą Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP   Parametry techniczne: Wymiary zewnętrzne [mm]: 840x966x1900 Wymiary stołu roboczego [mm]: 795x830 Moc [ kW]: 1,87 Długość brzeszczotu [mm]: 1300 Średnica koła pasowego [mm]: 400 Prędkość brzeszczotu [obr/min]: 700 Stopień ochrony [IP]: 55 Zasilanie [V]: 400V Waga [ kg]: 170
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: