WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Prasa do ciasta do pizzy Cuppone Pizzaform | Ø35-38 cm | 400 placków/h | 4,2 kW | PZF/35DS Cuppone

barcode Kod: PZF/35DS
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
Brak w magazynie
22 776,00 zł netto
28 014,48 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Cuppone włoska jakość od 1963 roku

  • Cuppone to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 60 lat, specjalizujący się w produkcji pieców i pras do pizzerii, piekarni, restauracji.
  • Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Cuppone jest obecnie światowym liderem w produkcji pieców gastronomicznych i pras do pizzy.
  • Aby zagwarantować doskonałą jakość produktu, rodzina Cuppone zdecydowała się na opracowanie wszystkich etapów produkcji we własnym zakresie - na powierzchni około 5000 metrów kwadratowych od projektowania po obróbkę i montaż gotowego urządzenia
  • Trzonem firmy jest dział badań i inżynierii, w którym dzięki doskonałej pracy zespołowej powstają nowe piece i zaawansowane projekty, a produkty są testowane we współpracy z profesjonalistami z branży, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rynku, od małych sklepów po duże sieci

 

 Opis:

  • Profesjonalna prasa do ciasta włoskiej produkcji Cuppone Pizzaform pozwala na łatwe formowanie ciasta na pizzę
  • Dzięki prasie do ciasta, znacznie przyśpieszymy i ułatwimy codzienną pracę w pizzerii
  • Pozwala na uzyskanie do 400 jednakowych podkładów do pizzy w ciągu jednej godziny
  • Obudowa wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Solidna, trwała i wyjątkowo prosta w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości konstrukcja
  • Prosta obsługa za pomocą elektronicznego panelu sterowania
  • Elektroniczna kontrola temperatury formy do pizzy (zalecana 160°C)
  • Elektroniczna kontrola czasu zgniotu ciasta
  • Prosta i precyzyjna regulacja grubości ciasta za pomocą dźwigni
  • Urządzenie usuwa część wilgoci z ciasta, skracając w ten sposób czas pieczenia i zwiększając chrupkość
  • Zastosowana technologia specjalnych chromowanych płyt zapobiega przywieraniu ciasta, a także umożliwia pokrycie produktu warstwą skrobi dzięki czemu zachowuje świeżość na dłużej
  • Płyty dociskające pozwalają na uzyskanie pizzy z rantem
  • Opcjonalnie dostępne płyty do pizzy bez rantu
  • Ruchoma osłona górnej płyty
  • Zawartość wody w cieście powinna wynosić 50-70%
  • Nie nadaje się do ciasta bezglutenowego

 

Wyposażenie opcjonalne:

  • SPZF - Podstawa pod prasę do pizzy Pizzaform

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 500x610x770
  • Średnica ciasta [mm]: 350-380
  • Waga prasowanego ciasta [g]: 200/350
  • Wydajność [ciast/h]: 400
  • Moc [kW]: 4,2
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 158
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Cuppone
Via Sile, 36
31057 Silea (TV)
Italy

39 0422 361143
info@cuppone.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×