WhatsApp

Profesjonalna Masownica Próżniowa Peklarka Do Mięsa 1000l 250kg 3.25kW

Kod: MTP000248
Dostępność: mała ilość
23305.55
23305.55
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier Express 35

Profesjonalna Masownica Próżniowa Peklarka Do Mięsa 1000l 250kg 3.25kw

Masownica służy do precyzyjnego masowania, uplastyczniania mięsa oraz przygotowania do dalszej obróbki. Umożliwia zwiększone wchłanianie solanki peklującej, marynat oraz przypraw, zapewniając kruchość i soczystość mięsa. Wykonana jest z wysokogatunkowej staliAISI 304 posiadającą biologiczną obojętność. Proces mieszania odbywa się w hermetycznym bębnie, za pomocą łopat diagonalnych, które zapewniają perfekcyjne wyrobienie farszu. Masownica doskonale nadaje siędo wyrobu parówek, homogenizowanych wędlin, kiełbas czy pasztetów.

Masownica próżniowa - zalety

  • Solidne wykonanie i higieniczna czystość dzięki zastosowaniu stali nierdzewnej kwasoodpornej.
  • Beczka o pojemności 1000 l zabezpieczona pokrywą.
  • Diagonalny system łopat zapewnia dokładne wyrabianie farszu.
  • Wydajność masownicy do 250 kg w jednym cyklu roboczym.
  • Sterowanie inverterowe umożliwia płynną regulację obrotówbębna 6-7 obr/min.
  • Łatwy w obsłudze intuicyjny dotykowy panel sterowania.
  • Przyspiesza proces przygotowania farszu zapewniając wysoką jakość przygotowanych wyrobów.
peklarka do mięsa

Masownica próżniowa   - rewolucyjne rozwiązanie w przemyśle mięsnym

Marynator do mięsa to zaawansowane technologicznie urządzenie, które służy do mieszania, marynowania, aromatyzowania każdego rodzaju mięsa: wołowiny, drobiu, wieprzowiny, ryb czy owoców morza. Gdzie proces masowania odbywa się w warunkach próżni. Masownice zapewniają przenikanie marynaty do mięsa, co wpływa pozytywnie na jego smak. Stanowią idealne rozwiązanie w przemyśle mięsnym, który dąży do produkcji wysokiej jakości wędlin, jednocześnie zwiększając swoją wydajność. Urządzenia te są niezastąpione w zakładach przetwórstwa mięsnego, masarniach, restauracjach w firmach produkujących żywność na skalę przemysłową.  W ofercie MegaMarket.pl posiadamy nowe i używane urządzeniado gastronomii, restauracji, zakładów zbiorowego żywienia orazsklepu. Nowoczesne rozwiązania ułatwiają przygotowanie nawet najbardziej wymagających i czasochłonnych potraw. Urządzenia marki charakteryzują się funkcjonalnością, wysoka jakość wykonania oraz komfortem użytkowania. Urządzenie wykonane zgodnie z normami Unii Europejskiej.

Parametry:
Materiał:
stal nierdzewna
Grubość w centymetrach:
104
Moc w kilowatach:
3,25
Napięcie V:
380
Pojemność w litrach:
1000
Waga w kilogramach:
200
Wysokość w centymetrach:
150
Kolor.:
Inox
Jednorazowy wsad w kilogramach:
250

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Gastroprofit
Wincentego Danka 8, 31-229, 31-223 Kraków
31-223 Kraków
Poland

12 307 06 04
sklep@gastroprofit.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: