• Schładzarka szokowa 15x GN 1/1 NANO | HENDI

Numer katalogowy: 233542
Moc 4100
Napięcie 400 V
Wymiary (mm) 870x895x(H)1960
Brak w magazynie
29223.72
Wpisz swój e-mail
Wysyłka 2-21 dni
Dostawa od 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
Dostępność Brak
EAN 8711369233542
Masz pytanie?
  • Urządzenie służące do szybkiego schładzania lub zmrażania przygotowanych potraw zgodnie z zasadami HACCP
  • Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Parownik zabezpieczony powłoką kataforetyczną pomalowany wodorozcieńczalną farbą przedmiot przy wykorzystaniu prądu elektrycznego zwiększa swoje właściwości antykorozyjne
  • Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami oraz łatwe dojście do wentylatorów i parownika zapewniają utrzymanie najwyższej higieny
  • Wysokiej klasy agregat chłodniczy spełnia wszelkie wymagania w zakresie standardów efektywności energetycznej
  • Szeroka gama konfiguracji urządzenia – pierwsza na rynku schładzarka szokowa przystosowana na blachy 600x400 mm, 660x460 mm, pojemniki GN 1/1 oraz kuwety na lody o wymiarach 360x165x(H)120 mm (do 4 kuwet na półkę)
  • Zoptymalizowany system przepływu powietrza w komorze ogranicza do minimum potrzebę odszraniania parownika, przez co urządzenie może pracować nawet do 8 godzin bez przerwy
  • Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych
  • Sonda jednopunktowa w zestawie
  • Możliwość schładzania od +90°C do +3°C (90 min) lub zamrażania od +90°C do -18°C (240 min.) lub w określonym czasie bez podania końcowej temperatury
  • Funkcja wstępnego chłodzenia – pozwala na optymalizację czasu pracy
  • Wtryskiwana warstwa izolacyjna z rozprężonego poliuretanu o grubości nie mniejszej niż 70 mm zmniejsza czas trwania cyklu oraz ogranicza pobór prądu
  • Możliwość zmiany kierunku otwierania drzwi 
  • Automatycznie domykające się drzwi z łatwo demontowalną uszczelką magnetyczną z zaokrąglonymi profilami

DELIKATNE CHŁODZENIE:

Idealne do produktów o delikatnej strukturze, takich jak warzywa liściaste, kremy, musy oraz bita śmietana. Temperatura jest obniżana z +90°C do +3°C w mniej niż 90 minut, dzięki czemu produkt może być przechowywany przez kilka dni.

MOCNE CHŁODZENIE:

Proces zoptymalizowany i dostosowany do produktów takich jak zupy, mięsa, większych kawałków potraw oraz potraw o twardej strukturze.

DELIKATNE MROŻENIE:

Przeznaczony do mięs, ryb, owoców i warzyw sezonowych, zakwasów i półproduktów. Produkt jest najpierw schładzany z temperatury +90°C, a następnie mrożony do temperatury -18°C w rdzeniu w czasie poniżej 240 minut, zachowując nienaruszony smak, kolor i właściwości strukturalne nawet przez kilka miesięcy.

MOCNE MROŻENIE:

W tym procesie wykorzystywana jest pełna moc agregatu do lodów, płynów, dużych kawałków potraw oraz wszelkiego rodzaju produkty, które wymagają krótkiego czasu mrożenia.

DANE TECHNICZNE:

  • Pojemność komory: 15x GN 1/1 lub 15x 600x400 mm lub 15x 660x460 mm   
  • W zestawie prowadnice o szerokiej gamie konfiguracji wykonane z stali nierdzewnej
  • Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 60 kg
  • Wydajność przy zamrażaniu do -18°C: 40 kg
  • Czynnik chłodniczy: R404A
  • W zestawie 1 ruszt 600x400 mm
  • Waga: 225 kg
  • Wymiary (mm): 870x895x(H)1960 
  • Zasilanie: 400 V
  • Moc: 4100 W

Zadzwoń: 12 307 11 81 

Doradcy są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17.


Napisz e-mail: sklep@gastroprofit.pl

Na wszystkie wiadomości odpowiadamy zwykle w ciągu kilku godzin w dni robocze.

Imię i nazwisko
E-mail
Zaproponuj swoją cenę