WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604

Stół Chłodniczy Sałatkowy 3-Drzwiowy 360l Yato YG-05290

Kod: YG-05290
Dostępność: mała ilość
3600.00
3600.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 10 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0

Stół chłodniczy sałatkowy 3-drzwiowy z pokrywą marki YATO YG-05290

Stół chłodniczy sałatkowy trzydrzwiowy YATO YG-05290 jest idealnym rozwiązaniem dla punktów gastronomicznych, w których przygotowywane są sałatki. Jego wymiary to 1365x700x876mm, a pojemność komory wynosi 368 litrów. Stół zaprojektowano z myślą o przechowywaniu żywności w temperaturze od +2°C do +8°C.

Obudowa urządzenia

Obudowa zewnętrzna i wewnętrzna wykonana jest ze stali nierdzewnej SS201, co pozwala na utrzymanie stołu w czystości oraz nadaje mu elegancki wygląd. Górna pokrywa jest uchylna i wykonana również z nierdzewnej stali.

Agregat i czynnik chłodniczy

Stół chłodniczy YATO YG-05290 wyposażono w dolny agregat chłodniczy marki Zanussi o mocy 240W. Agregat wykorzystuje czynnik chłodniczy R290a, który jest dedykowany do pracy w klasie klimatycznej 4, przy maksymalnej temperaturze otoczenia 30°C i wilgotności względnej 55%. Urządzenie zasilane jest prądem o napięciu 220-240V~50Hz, a sterowanie odbywa się za pomocą elektronicznego sterownika z cyfrowym wyświetlaczem temperatury.

Chłodzenie statyczne

Stół chłodniczy YATO YG-05290 posiada chłodzenie statyczne z obiegiem wymuszonym wentylatorem oraz funkcję automatycznego odszraniania. Model wyposażono w samozamykające się drzwi z wygodnymi uchwytami do otwierania. Na każdym drzwi znajduje się po jednej półce rusztowej powlekanej PVC o nośności maksymalnej 40 kg (przy równomiernym obciążeniu). Umożliwiają one przechowywanie pojemników GN 1/1.

Blat pomocniczy

Stół chłodniczy YATO YG-05290 wyposażony jest w blat pomocniczy wykonany z polietylenu oraz dodatkowo górny otwór na pojemniki GN 4x GN1/1 o maksymalnej głębokości 150mm. Dzięki temu umożliwia przechowywanie różnego rodzaju dodatków i składników do sałatek. Pojemniki nie są częścią zestawu.

Parametry:
Materiał:
stal nierdzewna
Norma gastronomiczna [GN]:
1/1
Wymiary (DxSxW) [cm]:
70x136\,5x87\,6
Waga [kg]:
115
Pojemność [l]:
368

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: