WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604

Stół Mroźniczy 2-Komorowy 257l Stalgast 842045

Kod: 842045
Dostępność: mała ilość
5831.92
5831.92
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Stół mroźniczy 2-drzwiowy 257L | Stalgast 842045

Profesjonalny stół mroźniczy o pojemności 257 litrów posiada obudowę oraz blat wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Komora stołu chłodniczego wykonana jest z anodowego aluminium. Stół jest centralny, nie zastosowano w tym modelu rantu tylnego. Komora urządzenia ma wymiar GN 1/1.

Wyposażenie stołu mroźniczego o pojemności 257 litrów marki Stalgast

Mroźnia firmy Stalgast w swoim wyposażeniu ma 2 półki w rozmiarze GN 1/1 wraz z kompletem prowadnic. W stole zamiast półek można używać zamiennie pojemników GN. Dla zwiększenia komfortu użytkowania komory chłodniczej zastosowano automatyczne odparowanie skroplin, co znacznie ułatwia pracę z urządzeniem. W modelu 842045 zastosowano agregat dolny, dzięki czemu urządzenie jest bardziej kompaktowe i zajmuje mniej miejsca. Jest to bardzo istotne zwłaszcza w małych lokalach.

Dane techniczne stołu mroźniczego 842045 Stalgast

W urządzeniu zastosowano wymuszony obieg powietrza, który odpowiada za równomierne rozprowadzenie temperatury wewnątrz komory mroźniczej. Stół 842045 został wyposażony w elektroniczny sterownik temperatury, dzięki czemu mamy wgląd jaka temperatura panuje w komorze. W stole mroźniczym 842045 zastosowano samodomykające się drzwi z blokadą. Dzięki tej funkcji nie musimy martwić się tym, czy na pewno domknęliśmy drzwi po skorzystaniu z urządzenia. Drzwi mają ergonomiczne uchwyty, które ułatwiają ich otwieranie.

Izolacja z pianki poliuretanowej o grubości 60 mm odpowiada za odpowiednie uszczelnienie komory mroźniczej, dzięki czemu nie tracimy energii. Zastosowanie grzałek przylgni sprawia, że drzwi nie będą przymarzać.

Pamiętajmy, że produkty ładowane do urządzeń mroźniczych muszą być wstępnie zamrożone, jest do bardzo ważne, zwłaszcza w branży gastronomicznej.

Parametry:
Klasa energetyczna:
D
Roczne zużycie energii:
2537kWh/rok
Dobowe zużycie energii:
6.95kWh/dzień
pojemność netto:
201l
Wysokość - H.:
850mm
Głębokość - D:
700mm
Szerokość - W:
943mm
Katalog:
Stalgast
Strefa klimatyczna:
4
Czynnik chłodniczy:
R290(90g)
Pojemność - V:
257l
Waga - M:
86kg
Temperatura max.:
-20°C
Temperatura min.:
-10°C
Napięcie - U:
230V
Moc elektryczna:
0.26kW
Ilość drzwi:
2szt

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00
  • Gwarancja: 2 lata
  • Ważna informacja: Urządzenia gazowe, elektryczne 400V i 230V bez fabrycznej wtyczki, zmywarki i inne urządzenia podłączane do sieci wodnej muszą być zainstalowane przez wykwalifikowanego serwisanta. Poświadczeniem jest protokół wystawiony pisemnie przez technika. Urządzenia wymagające stałego podłączenia do wody muszą zostać wyposażone w zmiękczacz wody. Brak spełnienia powyższych warunków powoduje utratę gwarancji. Gwarancja obowiązuje wyłącznie na terytorium Polski. Lista autoryzowanych serwisów dostępna u sprzedawcy po podaniu kodu pocztowego i nazwy miejscowości.

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Stalgast
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: