WhatsApp

Szybkoschładzarka MYCHILL 5LG | schładzarka szokowa | 5xGN1/1 | pojemniki GN wzdłuż | 1,18 kW | 520x850x880 mm Resto Quality

barcode Kod: MYCHILL 5LG
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
Brak w magazynie
21 328,00 zł netto
26 233,44 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Zalety korzystania ze schładzarek szokowych Mychef   Zawsze świeża żywność Gwałtowne schładzanie powoduje, ze struktury komórkowe są nienaruszone, co powoduje zachowanie właściwości potraw przez długi czas   Ochrona antybakteryjna Schładzanie szokowe chroni przed namnażaniem się bakterii, dzięki czemu żywność zachowuje dłużej przydatność do spożycia oraz zapobiega przed nadmiernymi stratami wagi. Żywność jest schładzana z 90°C do 3°C w ciągu 90 minut   System Cook&Chill Możesz gotować i szybko schładzać swoje potrawy. System ten jest coraz częściej stosowany w branży gastronomicznej. Korzyści wynikające z tego systemu są rozległe w zakresie jakości organoleptycznej, bezpieczeństwa żywności i przechowywania produktu   Oszczędność w zakupach i czasie przygotowania Dzięki zmniejszeniu ilości jedzenia będziesz mógł lepiej zaplanować swoje zakupy, robiąc bilans tego, czego naprawdę potrzebujesz. Dzięki temu będziesz mógł kupować surowce i produkty sezonowe w większych ilościach w lepszej cenie   Minimalizacja odpadów i zwiększone zyski Dzięki zaplanowaniu i opracowaniu menu, straty są znacznie ograniczone, zwiększając korzyści w zakresie czasu i redukcji kosztów   Opis: Wygodne sterowanie za pomocą 8 przycisków, wyświetlacza LCD i klawiatury membranowe Konstrukcja monoblock ze stali nierdzewnej AISI 304 Cyfrowy panel sterowania i klawiatura membranowa Soft Chilling - cykl schładzania (od 90°C do 3°C w ciagu 90 minut) odpowiedni dla delikatnych, małych i cienkich produktów spożywczych Hard Chilling - cykl chłodzenia (od 90°C do 3°C w ciagu 90 minut) odpowiedni dla tłustych, gęstych produktów lub dużych kawałków Cykl mrożenia - zamrażanie, które utrzymuje strukturę komórkowa żywności nienaruszona, gwarantując zachowanie właściwości potraw (schładzanie z 90ºC do -18ºC w ciągu 240 minut Sonda rdzeniowa w zestawie Kontrola według czasu lub sondy Zdejmowane prowadnice i zaokrąglone krawędzie ułatwiają czyszczenie Odpływ w dnie komory Automatyczny system odszraniania Automatyczne przełączenie na fazę konserwacji po zakończeniu cyklu Drzwi otwierane na prawo w standardzie Idealny do piętrowania pieców z serii Compact   Parametry techniczne: Wymiary [mm]: 520x850x880 Waga [kg]: 80 Pojemność: 5xGN 1/1 Odległość miedzy prowadnicami [mm]: 67 Zasilanie [V]: 230 Moc [kW]: 1,18 Moc chłodnicza [kW]: 0,8 Wydajność chłodnicza [kg/cykl: 18 Wydajność mroźnicza [kg/cykl]: 11  
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×