WhatsApp
Brak w magazynie

Szybkoschładzarka szokowa, szokówka 3x GN 1/1 | Hendi

Kod: MX3.10C
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
59588.80
59588.80
56609.36 56609.36 cena z kodem: HEN5
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • Przeznaczona do wszelkiego rodzaju punktów gastronomicznych Pozwala efektywniej planować cykle produkcyjne w kuchni większych partii dań lub półproduktów
  • Obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304 (18/10)
  • zewnętrznie satynowana, wewnątrz polerowana na wysoki połysk
  • Prowadnice na dwa rodzaje tac: standardowe GN 1/1 oraz EN 600x400 mm; model MX3.10C tylko prowadnice standardowe GN
  • Drzwi z uszczelką otwierane w prawo (brak możliwości zmiany strony otwierania)
  • Zaokrąglone narożniki komory dla ułatwienia utrzymania czystości, możliwość suszenia komory w celu usunięcia nadmiernej wilgotności
  • Dno ze zintegrowanym odpływem
  • tacka ociekowa na kondensat w zestawie; model MX3.10C bez tacki
  • Parownik z powłoką antykorozyjną
  • Duży niezawodny kondensator
  • Łatwy dostęp do parownika i kondensatora w celu konserwacji lub czyszczenia
  • Czynnik chłodniczy R452A
  • Wysokowydajny agregat chłodniczy włoskiej produkcji
  • System schładzania/ zamrażania wymuszony wentylatorem przystosowanym do niskiej temperatury
  • Regulowane nóżki od 60 mm do 90 mm
  • Bezproblemowa praca urządzenia w temp. otoczenia do +32°C i wilgotności względnej powietrza do 60%
  • Elektroniczny ekran dotykowy na froncie
  • Możliwość ustawiania cykli szybkiego chłodzenia do +3°C oraz szybkiego zamrażania do -18°C z wykorzystaniem sondy lub bez sondy wg zadanego czasu

Funkcje specjalne:

  • automatyczna kontrola sondy
  • wyświetlana temperatura mierzona przez sondę
  • wyświetlany czas jaki upłynął od początku cyklu, ustawiony przez użytkownika
  • cykl odkażania surowych ryb
  • funkcja ręcznego odszraniania
  • alarm HACCP

Parametry:

  • Standardowa sonda rdzeniowa w zestawie
  • Pojemność: 3x GN 1/1 lub GN 2/3
  • Odstęp pomiędzy prowadnicami 60mm
  • Wydajność przy schładzaniu +90°C/+3°C (90 min/kg): 10
  • Wydajność przy zamrażaniu +90°C/-18°C (240 min/kg: 5
  • Zasilanie/moc: 230 V/1160 W
  • Wymiary komory (mm): 335x590x(H)235
  • Wymiary zewnętrzne (mm): 655x715x(H)530
  • Waga: 55 kg
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: