WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide Sammic SmartVide 4 | HENDI

Brak w magazynie
Kod: 1180040
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier pobranie 29,99 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
17 219,05 zł netto
21 179,43 zł brutto
16 874,67 zł netto 20 755,84 zł brutto cena z kodem: HENDI_WIOSNA
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
  • Timer/gradacja od 1 min do 99 h/1 min
  • Dzięki solidnej konstrukcji oraz obudowy wykonanej ze stali nierdzewnej o dużej grubości doskonale sprawdza się w profesjonalnej gastronomii 
  • Panel sterowania oraz uchwyt wykonane z poliamidu wzmacnianego włóknem szklanym 
  • Precyzyjny system kontroli temperatury pozwala na uzyskanie powtarzalnych rezultatów gotowania, przy jednoczesnym zachowaniu jakości produktu, podkreślając również jego smak i teksturę 
  • Umożliwia gotowanie potraw w woreczku próżniowym - bez bezpośredniego kontaktu gotowanej żywności z wodą, co korzystnie wpływa na wzmocnienie aromatu, niweluje utratę jej masy oraz pozwala na użycie wytworzonego w woreczku wywaru do przyrządzania sosów 
  • Pozwala na aromatyzowanie oleju, tłuszczu lub innych podobnych produktów przy zastosowaniu techniki kontrolowanej temperatury 
  • Skraca czas marynowania potraw o połowę 
  • Zwiększa zysk poprzez zniwelowanie procesu utraty wagi gotowanych produktów 
  • Dzięki prostemu i intuicyjnemu panelowi sterowania urządzenie nie wymaga bezpośredniego nadzoru, usprawniając organizację czasu pracy personelu 
  • Wodoodporny, kolorowy 3,5" wyświetlacz TFT wskazujący parametry gotowania: czas, temperaturę rzeczywistą oraz temperaturę nastawioną 
  • Możliwość zmiany jednostek st. C oraz st. F 
  • Możliwość kalibracji urządzenia 
  • Auto-restart 
  • Urządzenie SmartVide jest przenośne - dzięki ergonomicznemu uchwytowi można bezproblemowo przełożyć cyrkulator z jednego naczynia do drugiego 
  • Wskaźnik minimalnego poziomu wody na obudowie (w formie pływaka) 
  • Tryby pracy z Timerem: praca ciągła, praca ciągła z licznikiem czasu, z zadanym czasem - w trybie pracy z zadanym czasem, odliczanie rozpoczyna się od osiągnięcia przez wodę zadanej temperatury 
  • Po zakończonym cyklu pracy, możliwość kontroli parametrów procesu - na wyświetlaczu pojawia się wykres temperatura-czas 
  • Bardzo głośny sygnał zakończenia pracy oraz alarmu
  • Wymiary w mm: 116x128x(H)330
  • Zakres: 5-95°C
  • Dokładność: 0,01°C
  • Waga w kg: 3,1
  • Moc (W): 1,6 kW
  • Pojemność w l: maks. pojemność naczynia: 28 l lub GN 1/1 (H)200 mm
  • Napięcie (V): 230
Parametry:
Maks. pojemność naczynia (rodzaj pojemnika GN):
28 l GN 1/1 x (H)200
Moc:
1,6
Model:
SmartVide 4
Napięcie:
230 V
Wymiary (mm)::
116x128x(H)330
Zakres temperatury:
5-95 0C

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×