Wydajna technologia indukcji zapewnia idealne ustawienie i utrzymanie temperatury na stałym poziomie. Smażenie ulubionych produktów spożywczych przebiega bardzo precyzyjnie i zapewnia optymalny rezultat.
- Właściwości: miedziany element grzejny- Termostat bezpieczeństwa: Tak
- Głębokość kosza: 230 mm
- Regulowana wysokość nóżek: Nie
- Szerokość kosza: 190 mm
- Ilość komór: 1
- Ilość koszy: 1
- Pojemność komory: 8 l
- Pojemność kosza: 5.5 l
- Tryb pracy: Elektryczna (indukcja)
- Grzałka ze stali szlachetnej: Nie
- Przyłącze urządzenia: Gotowe do podłączenia
- Grzałka: cewka indukcyjna
- Materiał: Stal szlachetna
- Włącznik/wyłącznik: Tak
- Szerokość komory: 238 mm
- Wysokość komory: 205 mm
- Kran spustowy tłuszczu: Tak
- Częstotliwość: 50-60 Hz
- Głębokość komory: 300 mm
- W zestawie: 1 pokrywa ,1 blacha perforowana
- Typ: Urządzenie nastolne
- Pojemnik na tłuszcz: Nie
- Zakres temperatury od: 60 °C
- Lampka kontrolna: Nagrzewanie ,Utrzymanie ciepła
- Kolor: Srebrny
- Zakres temperatury do: 190 °C
- Napięcie: 230 V
- Wysokość kosza: 145 mm
- Seria: -
- Strefa zimna: Nie
- Sterowanie: Pokrętło
- Moc przyłączeniowa: 3.5 kW
Masz pytanie?
Biuro: 12 307 06 04
WhatsApp: 533 245 566
E-mail: sklep@gastroprofit.pl
Pn-Pt 8:00-16:00Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Urządzenia grzewcze
- Ryzyko oparzenia.
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.
Urządzenia chłodnicze
- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych.
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Chemia gastronomiczna
- Ryzyko poparzenia.
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia mechaniczne
- Ryzyko zranienia.
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Meble nierdzewne
- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym.
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia elektryczne
- Ryzyko porażenia prądem.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia gazowe
- Ryzyko wybuchu.
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Akcesoria gastronomiczne
- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Wszystkie produkty
- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii.
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Dodatkowe uniwersalne zalecenia:
- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.
Dane producenta
Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany
49 5258 971-0
info@bartscher.com