WhatsApp

Grill kontaktowy pojedynczy mieszany GR 8.1L Fiamma

barcode Kod: GR 8.1L
Dostępność: mała
Wysyłka: 14 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Paczkomat 9,99 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
2 385,85 zł netto
2 934,60 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Historia firmy Fiamma sięga 1980 roku, kiedy to jeden z założycieli firmy, wpadł na pomysł produkcji portugalskich ekspresów do kawy. Urządzenia do espresso firmy Fiamma odniosły natychmiastowy sukces. Od małych sklepów z kawą po ekskluzywne kawiarnie, od palarni kawy po sieci hotelowe. Rynek zdawał się czekać na ekspresy do kawy Fiammy. Od produkcji najwyższej jakości ekspresów do kawy, pozostał niewielki krok do produkcji wyposażenia do małej gastronomii, pozwalającego uzupełnić ofertę. Pod wpływem lokalnych tradycji kulinarnych, produkcja urządzeń Fiamma dla małej gastronomii rozpoczęła się od kontakt grilli i opiekaczy, idealnych do przygotowywania "torradas", czyli tostów z masłem, które towarzyszą porannej kawie w Portugalii. Kluczem do sukcesu Fiammy jest jakość. Od pierwszych dni produkcji, założyciele firmy przykładali ogromną wagę do jakości swoich wyrobów. Obecnie Fiamma jest dostępna w ponad 60 krajach na 5 kontynentach.
 
CECHY PRODUKTU:

pojedynczy z poszerzoną płytą dolną; górna płyta ryflowana, dolna płyta gładka,
żeliwne płyty gwarantują równomierne rozprowadzenie ciepła na całych powierzchniach grzewczych,
dzięki jednoczesnemu, obustronnemu smażeniu lub opiekaniu produktu następuje dwukrotna redukcja czasu przygotowywania potraw.
 
Kontakt grill do beztłuszczowego smażenia. Urządzenie pozwala na otrzymanie potraw o niepowtarzalnym smaku i soczystości dzięki występowaniu zjawiska zasklepiania porów na powierzchni smażonych mięs. Grillowanie można rozpocząć po wstępnym rozgrzaniu płyty do temperatury roboczej. 
 
Parametry techniczne:

Wymiary zewnętrzne (W x D x H) [mm] 690 x 430 x 240
Wymiary powierzchni grzewczej [mm] 550 x 245
Zakres regulacji termostatu [°C] do 250
Zasilanie [V] 230
Moc [W] 2900
Waga netto [kg] 30
 

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Fiamma
3-go Maja 8
05-080 Izabelin k/Warszawy
Poland

22 752 25 18
eurogast@eurogast.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×