WhatsApp
Użyj kodu XMAS i skorzystaj ze zniżki na wybrane marki przy zakupach powyżej 299 PLN.
Promocja trwa jeszcze przez  0000000

Piec Konwekcyjno-Parowy St-Bakery Dotykowy 4x 600x400 7,5 kW 9120490

Kod: 9120490

Dostępność: w magazynie

Cena: 23327.44

Cena: 23327.44

Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
22860.89 22860.89
22860.89 22860.89 cena z kodem: XMAS
szt.

Dostępność, płatność i dostawa

Wysyłka: 14 dni
Dostawa:
0
  • Kurier Standard 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Kurier Express 29.99
  • 7 calowy elektroniczny, intuicyjny panel sterowania, klamka drzwi z lewej strony
  • alarm na koniec cyklu pracy
  • wyłącznik drzwiowy
  • wewnetrzne oświetlenie LED
  • przyłacze wody 3/4 cala
  • regulacja wilgotności sterowana czasem
  • odległość między prowadnicami ~ 80 mm
  • możliwość zastosowania blach GN 1/1 (4xGN 1/1)
  • rozmiar komory 710x500x390 mm
  • 11 gotowych przepisów w jez. polskim ze zdjęciami + 48 konfigurowalnych programów w 6 krokach
  • zamówienie sondy rdzenia powiększy szerokość pieca o ok 3.5 cm
  • W celu uzyskaniu uprawnień z gwarancji, urządzenie musi zostać zarejestrowane w ciągu 30 dni od pierwszego uruchomienia na stronie Stalgast -> Zakładka Rejestracja.
  • tryby wypiekania: suchy, parowy i mieszany
  • programy Multicook/All on time/ClimaControl
  • 10 prędkości wentylatora, rewers obrotów
  • podwójna bezpieczna szyba
  • funkcja rozrostu ciasta- Garowanie

Dokumenty do pobrania:

Parametry:
Częstotliwość:
50/60Hz
Drzwi otwierane na:
prawo
Głębokość - D:
990mm
Ilość półek:
4szt
Katalog:
FM Industrial
Linia:
ST-Bakery
Moc elektryczna:
7.5kW
Możliwość zmiany kierunku otwierania drzwi:
tak
Napięcie - U:
400V
Poziom głośności:
~70dB
Rozmiar blach:
600 x 400mm
Sonda rdzenia:
Opcja
System myjący:
Opcja
Szerokość - W:
885mm
Temperatura max.:
270°C
Temperatura min.:
50°C
Waga - M:
102kg
Wysokość - H.:
670mm
Zasilanie.:
prąd

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

FM Industrial
Ostrobramska 75C
04-175 Warszawa
Poland

801 40 50 63
stalgast@stalgast.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
ZAPYTAJ