WhatsApp

Piec elektryczny modułowy do pizzy szamotowy | 6x36 | 2x600x400 | BAKE 6 TS RQ

barcode Kod: GP-BAKE 6 TS
Dostępność: duża
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
13 648,00 zł netto
16 787,04 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Opis:

  • Profesjonalny piec modułowy włoskiej produkcji, znajdzie idealne zastosowanie w piekarniach, cukierniach, czy pizzeriach
  • Elektroniczny, intuicyjny panel sterowania z dotykowym 5-calowym wyświetlaczem umożliwia wygodne i precyzyjne sterowanie ustawieniami pieca
  • Komora o wysokości 14 cm - idealna do wypieku pizzy oraz wyrobów cukierniczych
  • Wyższa efektywność energetyczna dzięki wysokiej jakości izolacji
  • Tryb energooszczędny efektywnie zmniejsza zużycie energii, podczas przerwy w pracy pieca
  • Funkcja Power Boost odpowiada za szybsze nagrzanie komory pieca
  • Czasowe programowanie startu urządzenia
  • Dźwignia regulująca poziom wilgotności w komorze
  • Regulacja temperatury do 500°C
  • Niezależne, sterowane elektronicznie termostaty do regulacji grzałek górnych i dolnych
  • Płyta szamotowa umieszczona w dolnej części komory
  • Szerokie okno rewizyjne umożliwiające kontrole procesu pieczenia, wykonane ze specjalnego szkła hartowanego zmniejszającego utratę ciepła
  • Profesjonalne sprężynowe zawiasy drzwi
  • Wytrzymały oraz wygodny uchwyt drzwi
  • Wewnętrzne oświetlenie komory
  • Wentylowane płyty szamotowe
  • Solidna, wzmocniona i trwała konstrukcja pieca
  • Front i obudowa pieca wykonana ze stali nierdzewnej
  • Możliwość wyposażenia w płytę szamotową górną (lub na zamówienie wyłożenie góry komory pieca blachą - dla wypieków w formach)

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary wewnętrzne [mm]: 720x1080x140
  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1130x1140x410
  • Ilość komór: 1
  • Moc [kW]: 9
  • Zasilanie [V]: 400
  • Temperatura [°C]: 50-500
  • Waga [kg]: 107
  • Pojemność pizz: 6x 36 cm
  • Ilość blach 60x40 cm: 2 

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • ST 6/66– Podstawa pod piec z regulowaną wysokością 85/90/95 cm
  • MOD. TS 6 R - Górna płyta szamotowa
  • CT 6-66 - Komora wzrostowa
  • KTS 6 – Okap z wentylatorem wyciągowym
  • Możliwość zamontowania kabla 3m z wtyczką 16/32 A - 150 zł netto

 

 

Dlaczego warto wybrać piec modułowy Resto Quality BAKE 6 TS?

  • W pełni profesjonalny piec do pizzerii wyprodukowany we Włoszech
  • Możliwość piętrowania pieca w moduły
  • Niezależne sterowanie grzałkami w dolnej i górnej części komory pieca
  • Wyposażony w precyzyjny, elektroniczny dotykowy panel sterowania
  • Temperatura maksymalna to aż 500°C
  • Możliwość wyposażenia pieca również w górną płytę szamotową dla osiągnięcia większej równomierności wypieku
  • 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski
Parametry:
Informacje o bezpieczeństwie:
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).;https://restoquality.pl/pl/p/file/84568be309a9b309a728282311c3d44c/INSTRUKCJA-PIEC-MODULOWY-ELEKTRYCZNY-Modele-BAKE-4-TS-BAKE-6-TS-BAKE-6L-TS-BAKE-9TS-.pdf

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×