Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz zmienić ustawienia w przeglądarce.
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Rodzaj lokalu
- Piece do pizzy
- Mieszalniki do ciasta
- Akcesoria do pizzy
- Akcesoria do toreb do pizzy
- Blachy do pizzy
- Deski pod pizze
- Łopaty do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Radełka do pizzy
- Siatki do pizzy
- Szczotki do pieca do pizzy
- Stoły do pizzy
- Witryny do pizzy
- Torby do pizzy
- Maty grzewcze do toreb do pizzy
- Stelaże do toreb do pizzy
- Plecaki do pizzy
- Wałkownice do ciasta
- Zestawy urządzeń do pizzerii
-
Urządzenia grzewcze
-
Chłodnictwo
-
Obróbka mechaniczna
-
Meble gastronomiczne
-
Akcesoria kuchenne
- Chochle
- Cedzaki kuchenne
- Deski do krojenia
- Dozowniki, dyspensery, butelki do sosów
- Maszynki do makaronu
- Maszynki do ziemniaków
- Miarki kuchenne
- Młynki do przypraw
- Naklejki spożywcze HACCP
- Rękawice kuchenne
- Tace gastronomiczne
- Miski kuchenne
- Szatkownice ręczne
- Termometry kuchenne
- Szczypce kuchenne
- Szpatuły kuchenne
- Otwieracze do puszek
- Pojemniki GN
- Sita kuchenne
- Rolki do ciasta
-
Zmywalnia i higiena
-

-
Rodzaj lokalu
- Piece do pizzy
- Mieszalniki do ciasta
- Akcesoria do pizzy
- Akcesoria do toreb do pizzy
- Blachy do pizzy
- Deski pod pizze
- Łopaty do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Radełka do pizzy
- Siatki do pizzy
- Szczotki do pieca do pizzy
- Stoły do pizzy
- Witryny do pizzy
- Torby do pizzy
- Maty grzewcze do toreb do pizzy
- Stelaże do toreb do pizzy
- Plecaki do pizzy
- Wałkownice do ciasta
- Zestawy urządzeń do pizzerii
-
Urządzenia grzewcze
-
Chłodnictwo
-
Obróbka mechaniczna
-
Meble gastronomiczne
-
Akcesoria kuchenne
- Chochle
- Cedzaki kuchenne
- Deski do krojenia
- Dozowniki, dyspensery, butelki do sosów
- Maszynki do makaronu
- Maszynki do ziemniaków
- Miarki kuchenne
- Młynki do przypraw
- Naklejki spożywcze HACCP
- Rękawice kuchenne
- Tace gastronomiczne
- Miski kuchenne
- Szatkownice ręczne
- Termometry kuchenne
- Szczypce kuchenne
- Szpatuły kuchenne
- Otwieracze do puszek
- Pojemniki GN
- Sita kuchenne
- Rolki do ciasta
-
Zmywalnia i higiena
-
-
Piec konwekcyjno-parowy Retigo Orange Vision Plus O 1011i Plus 10xGN 1/1






Oceny |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||||||
Przewidywana wysyłka | 14 dni | ||||||||
Dostawa |
0
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Szybkie zamówienie (12) 307 06 04 |
- OPIS
- OCENY (0)
- ZADAJ PYTANIE
Retigo Orange Vision Plus
Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision została stworzona na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co do ilości funkcji pieca, lecz kładących nacisk na wysoką jakość i łatwą obsługę. Elegancki i funkcjonalny wygląd podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED umożliwia łatwe sterowanie i wprowadzanie ustawień. Piec O 1011 i Plus ma 7'' dotykowy panel sterowania z 99 programami pieczenia i gotowania. Posiada 1-punktową sondę i prysznic. Jego mycie jest automatyczne. Wykonany jest ze stali nierdzewnej AISI 304/316 z powłoką o podwyższonej trwałości. Drzwi otwierane są lewostronnie. Otwieranie jest dwustopniowe, bardziej bezpieczne. Mieści 10 blach GN 1/1 (11 prowadnic). Wytwarzanie pary odbywa się metodą iniekcji.
Najważniejsze funkcje:
- Vision Touch Control - łatwe i intuicyjne sterowanie,
- System Retigo Eco Logic - automatyczne mycie z niskim zużyciem wody,
- Advanced Steam Generation System - unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wymiennikiem ciepła zapewnia wymagany kolor, strukturę i smak potraw przy zachowaniu witamin i minerałów,
- System kontroli wilgotności wewnątrz pieca.
- Techniki pieczenia i gotowania
Technika pieczenia, m.in.:
- pieczenie konwekcyjne gorącym powietrzem (30°C - 300°C),
- kombi - gorące powietrz/para (30-130 °C),
- gotowanie w parze (30°C - 130°C),
- bio-gotowane (30 - 98°C),
- regeneracja - system bankietowy - utrzymywanie potraw do momentu serwowania.
Systemy:
- pieczenie nocne,
- pieczenie niskotemperaturowe z minimalną utratą wagi, lepszą soczystością i smakiem,
- automatyczny podgrzew,
- automatyczne chłodzenie,
- manualne nawilżanie,
- automatyczny start
Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.
Wyposażenie:
Piec ma bogate wyposażenie. Do najważniejszych zalet należą:
- automatyczne mycie,
- książka kucharska - 99 programów po 9 kroków,
- rekuperator,
- system ASGS - szybkie generowanie nasyconej pary,
- system ACM - automatyczne zarządzanie pojemnością,
- potrójna szyba w drzwiach,
- 7 prędkości wentylatora,
- taktowanie wentylatora,
- wbudowany zwijany prysznic ręczny,
- dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia,
- Fan Stop - natychmiastowe wyłączenie wentylatora przy otwarciu drzwi,
- solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie, antybakteryjne wykonanie,
- prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody,
- 1 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy,
- chemicznie wytrawiana komora gotowania- zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia,
- port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych.
- Serwis i zarządzanie
Piec posiada system automatycznego informowania o błędach i można nim zarządzać zdalnie. Do najważniejszych systemów należą:
- system HACCP - łatwa i szybka analiza punktów krytycznych,
- BCS - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera,
- SDS (system diagnostyki serwisowej) - automatyczna informacja o błędach,
- interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
Parametry:
- Numer katalogowy producenta: 00029352
- Producent: Retigo
- Gwarancja: 2 lata (po instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
- Model: O 1011 i Plus
- Szerokość: 933 mm
- Głębokość: 867 mm
- Wysokość: 1080 mm
- Zasilanie: Prąd
- Napięcie: 400 V
- Moc elektryczna: 18.6 kW
- Temperatura minimalna: 30 °C
- Temperatura maksymalna: 300 °C
- Liczba półek: 11 szt.
- Rozmiar blachy: 1/1
- Wyposażenie pieca: Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Prysznic myjący, Sonda jednopunktowa
- Nawilżanie: Tak
- Wytwarzanie pary: natrysk
- Ilość wentylatorów: 1 szt.
- Waga: 138.00 kg
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Popularne
- Wyprzedaże
- Polecane
220.00
220.00
220.00
936.00
936.00
936.00
250.00
250.00
250.00
440.00
440.00
440.00
1150.00
1150.00
1150.00
1100.00
1100.00
1100.00
344.00
344.00
344.00
160.00
-9%
145.00
145.00
145.00
145.00
160.00
-9%
145.00
145.00
160.00
-6%
150.00
150.00
150.00
150.00
160.00
-6%
150.00
150.00
649.99
-31%
450.00
450.00
450.00
450.00
649.99
-31%
450.00
450.00
48.00
-38%
30.00
30.00
30.00
30.00
48.00
-38%
30.00
30.00
160.00
-13%
140.00
140.00
140.00
140.00
160.00
-13%
140.00
140.00
331.00
331.00
331.00
533.00
533.00
533.00
936.00
936.00
936.00
1150.00
1150.00
1150.00
1100.00
1100.00
1100.00