WhatsApp

Profesjonalna Dzielarko-Zaokrąglarka Do Ciasta Automatyczna

Kod: FK-30A
Dostępność: mała ilość
43966.72
43966.72
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier Express 35

Profesjonalna Dzielarko-Zaokrąglarka Do Ciasta Automatyczna 

Dzielarko-zaokrąglarka to profesjonalne urządzenie piekarnicze do dzielenia i zagniatania na okrągły kształt ciast pszennych, mieszanych pszenno-żytnich oraz żytnich. Umożliwia porcjowanie ciasta na: bułki, chleby, bagietki, ciabatty, pizzę czypączki na kawałki o tej samej gramaturze. Dzielarka do ciasta znacznie skraca oraz poprawia jakoś serwowanych produktów. Ciasto przygotowane w urządzeniu do dzielenia jest prawidłowo napowietrzone, nie ulega zmęczeniu i jest od razu gotowe do dalszej obróbki.

Zalety dzielarko-zaokrąglarki hydraulicznej:

  • Wykonanie - urządzenie wykonane ze stali malowanej proszkowo, co zapewnia większą trwałość i odporność na ścieranie. Platforma z odlewu żeliwnego. Głowica ze stali nierdzewnej dopuszczona do kontaktu z żywnością.
  • Bezpieczeństwo - dzielarka automatyczna do ciasta posiada hamulec awaryjny pozwalający na zatrzymanie maszyny w przypadku jej awarii lub w sytuacji zagrożenia życia .
  • Wyposażenie - w zestawie 3 tace do wypieku ciastek wykonane z tworzywa sztucznego odporne na kruszenie się i na przywieranie ciasta.
  • Wydajność - dzielarka umożliwia podział ciasta na30 kawałków o masie od 30g do 100g. Wysoka jakość materiałów gwarantuje wieloletnią pracę urządzenia.
  • Obsługa - dzielarko-zaokrąglarka jest niezwykle łatwa w użyciu. Ciasto kładzie się na talerzu do zaokrąglania, który układa się na platformie. Urządzenie sterowane jest za pomocą panelu.
  • Czyszczenie i konserwacja- dzięki prostej budowie urządzenie jest łatwe w czyszczeniu i konserwacji. Każdorazowo przed i po pracy głowicę i talerz zaokrąglający należy dokładnie wyczyścić.

Parametry:
Materiał:
Stal lakierowana proszkowo,żeliwo
Grubość w centymetrach:
63
Moc w kilowatach:
1,5
Napięcie V:
380
Szerokość w centymetrach:
69
Wysokość w centymetrach:
148
Model:
dzzUC30.1500aut
Kolor.:
Biały,Pomarańczowy

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Gastroprofit
Wincentego Danka 8, 31-229, 31-223 Kraków
31-223 Kraków
Poland

12 307 06 04
sklep@gastroprofit.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: