WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Profesjonalna Frytownica Elektryczna 8l Mastercook Hendi 207208

barcode Kod: 207208
Dostępność: duża
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Paczkomat 9,99 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
745,34 zł netto
916,77 zł brutto
730,43 zł netto 898,43 zł brutto cena z kodem: HENDI_KW
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Profesjonalna Frytownica Elektryczna 8l Mastercook Hendi 207208

Frytownica gastronomiczna Hendi o pojemności 8l z serii Mastercook to solidne urządzenie wykonane ze stali chromowej. Dodatkowo elementy grzewcze są wykonane z hartowanej stali, dzięki czemu są bardzo odporne na zużycie. Prezentowany model posiada płynną regulację temperatury do 195 st. C. System „zimnej strefy" - oddziela pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek zwiększając wydajność tłuszczu. Demontowalny element sterujący posiada dodatkowe zabezpieczenie, które w momencie zdjęcia go wyłącza frytownice. Termostat z lampką kontrolną chroni frytownicę przed przegrzaniem. W przypadku zadziałania zabezpieczenia, termostat można ponownie uruchomić za pomocą znajdującego się na dole przycisku resetującego. Modułowa konstrukcja ułatwia czyszczenie (możliwość wyjęcia pojemnika na tłuszcz). Frytownica Hendi 207208 posiada specjalny uchwyt do zawieszania koszyka po wyjęciu z tłuszczu w celu odsączenia jego zawartości. Prezentowany produkt polecany jest do profesjonalnej gastronimii.

Parametry techniczne:

  • pojemność: 8l
  • moc: 3,5 kW
  • zasilanie: 230 V
  • wymiary (mm): 455x300x345 (h)
  • posiada atest
  • kod produktu: 207208
Parametry:
Długość (mm):
305
Ilość w opakow.::
1
Jednostka pojemności:
kg
Kran spustowy:
False
Maksymalna objętość (L):
8
Moc wejściowa (W):
3500
Objętość użytkowa (L):
8
Panel sterowania:
Analogowy
ProductMaterials:
18/0 Stainless steel
ProductSummary:
The Hendi Profi Line deep fryer is a modern appliance for quick and convenient preparation of fried snacks.
Programowalny:
False
Szerokość (mm):
460
Wysokość (mm):
350

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×