WhatsApp

Zamrażarka skrzyniowa 317L Byfal ZS-350

barcode Kod: ZS-350/2
Dostępność: średnia
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
2 573,78 zł netto
3 165,75 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Zamrażarka skrzyniowa 317L | Byfal ZS-350

Zamrażarka skrzyniowa zbudowana jest w kształcie szafy poziomej, w której ściany i pokrywa izolowane są pianką poliuretanową. Płaszcz zewnętrzny wykonany jest z blachy ocynkowanej pokrytej zewnętrznie PVC, przez co jest odporna na korozję i zarysowania. Boczne ściany wewnętrzne zamrażarki wykonane są z blachy aluminiowej o czystości 99%, a dno z blachy stalowej z powłoką do kontaktu z żywnością. Pod blachą aluminiową umieszczony jest parownik. Na przedniej ścianie pod płaszczem zewnętrznym znajduje się skraplacz. Uchylna pokrywa zamocowana jest na zawiasach. Dodatkowo w skład układu chłodniczego wchodzi kompresor i zawór rozprężny w postaci rurki kapilarnej oraz filtr. Do sterowania pracą kompresora zastosowany jest sterownik elektroniczny który pozwala zmieniać nastawy żądanej temperatury chłodzenia i dodatkowo wyświetla aktualną wartość temperatury komory chłodniczej. 

Informacje podstawowe: 

  • Identyfikator modelu: ZS-350
  • Typ: Wolnostojące
  • Klasa klimatyczna: Umiarkowana - N
  • Ustawienie zimowe: Nie
  • Okres gwarancji [m-ce]: 24
  • Min. temperatura otoczenia [oC]: 16
  • Maks. temperatura otoczenia [oC]: 32
  • Roczne zużycie energii [kWh/r]: 285,92
  • Rodzaj komory: Trzygwiazdkowa
  • EEI: 120,7 
  • Poziom emisji hałasu [db(A)] 39
  • Klasa efektywności energetycznej: F 
  • Klasa emisji hałasu: C
  • Zdolność zamrażania [kg/24h]: 16 
  • Rodzaj rozmrażania: M - manualne
  • Temperatura przechowywania: -18 
  • Pojemność komory: 314 
  • Oświetlenie: Brak

Wymiary:

  • L : 1285 mm
  • Lw : 1099 mm
  • S: 760 mm
  • Sw: 473 mm
  • H: 860 mm
  • Hw: 660 mm
  • Opakowanie LxSxH: 1,34 x 0,80 x 0,90
  • Waga NETTO: 53
  • Waga BRUTTO: 65

Parametry:

  • Zasilanie V/Hz 230 / 50 
  • Prąd nom./max. A 0,31 / 5 
  • Moc zainstalowana W 83
  •  Ilość koszy szt 1 
  • Nóżki regulacyjne szt 4 
  • Czynnik chłodniczy IP R290 
  • Dawka czynnika g 45 
  • Odszranianie ręczne 
  • Punkt rosy 20°C

Ogólna specyfikacja:

  • Roczne zużycie energii (kWh/r) 285,92 
  • Energia pomocnicza (kWh/r) 0 
  • Standardowe roczne zużycie energii (kWh/r) 236,91 
  • EEI (%) 120,7 
  • Czas wzrostu temperatury (h) 12 
  • Parametr wielofunkcyjności C 1,00 
  • Współczynnik utraty ciepła przez drzwi D 1,00 
  • Współczynnik obciążenia L 0,9 
  • Rodzaj podgrzewacza antykondensacyjnego BRAK 
  • Dzienne zużycie energii w temperaturze 16oC (kWh/24h) 0,58 
  • Dzienne zużycie energii w temperaturze 32oC (kWh/24h) 0,83 
  • Rodzaj komory Komora trzygwiazdkowa 
  • Temperatura docelowa (oC) - 18
  • Parametr termodynamiczny r 2,1
  • Nc 138
  • Mc 0,15
  • Współczynnik rozmrażania Ac 1
  • Współczynnik zabudowy Bc 1
Parametry:
Zakres temperatury:
od -18°C do -22°C
Zasilanie elektryczne [V/Hz]:
230 V / 50 Hz
Zasilanie.:
prąd

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Byfal
Perłowa 17
77-132 Niezabyszewo
Poland

602 793 544
sprzedaz@byfal.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×