WhatsApp
Brak w magazynie

Zaparzacz do kawy o pojedynczych ściankach 211274 | HENDI

Kod: 211274
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
3616.00
3616.00
3435.2 3435.2 cena z kodem: HEN5
Filtr:
Zaparzacze
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 10
  • Paczkomat 10
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
  • Obudowa o pojedynczych ściankach ze stali nierdzewnej 304
  • Wewnętrzny filtr na grubo mielona kawę, wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Zalecane stosowanie filtrów papierowych o średnicy
  • patrz dane w tabeli poniżej
  • Po zaparzeniu urządzenie utrzymuje kawę w odpowiedniej temperaturze
  • Posiadają miarkę, niekapiący kran oraz funkcję automatycznego resetowania
  • Lampka kontrolna informuje o zakończeniu procesu parzenia i o konieczności usunięcia kamienia
  • Nienagrzewające się uchwyty oraz rączka pokrywy z polipropylenu
  • Pokrywka z bezpiecznym systemem zamykania typu „Twist-Lock"
  • Niekapiący kran z polipropylenu
  • Maksymalna wysokość filiżanki: 110 mm (bez tacki ociekowej)
  • Czytelny wskaźnik poziomu wody, wyrażony w litrach, z gradacją co 0,5 litra
  • Temperatura zaparzania kawy: do 96°C
  • Temperatura podtrzymania: 90-93°C
  • Włącznik/wyłącznik zasilania z silikonową osłoną
  • Lampki kontrolne funkcji grzania i podtrzymania temperatury
  • Automatyczne przełączanie funkcji grzania i podtrzymania temperatury
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem z automatycznym resetem
  • Grzałka umieszczona pod dnem, zabezpieczona przed zakamienieniem
  • Tacka ociekowa w zestawie
Parametry:
Wymiary (mm)::
350x350x(H)500 (średnica filtra - o251)
Moc:
1650 W
Napięcie:
230 V
Pojemność:
15

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: