WhatsApp

Zmiękczacz Do Wody Uzdatniacz Automatyczny Elegant B65

barcode Kod: ELEGANT B65
Dostępność: zapytaj sprzedawcę
Wysyłka: 3 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
1 951,22 zł netto
2 400,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Wysokiej jakości profesjonalny, elegancki i wydajny automatyczny zmiękczacz do uzdatniania wody. Prezentowany model może być używany zarówno w przemyśle gastronomicznym, domach jednorodzinnych jak i wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba usunięcia kamienia z wody. 

CZYM JEST ZMIĘKCZANIE WODY?

Jest to proces, który usuwa niepożądane minerały z wody, szczególnie związki wapnia i magnezu.

ZASADA DZIAŁANIA URZĄDZENIA:

Zmiękczanie wody ma miejsce w kolumnie z włókna szklanego wypełnionej żywicą. Jony wapnia i magnezu zostają zaabsorbowane przez cząsteczki żywicy, gdy woda przepływa przez kolumnę. Kiedy żywica nasyci się jonami, przestaje być efektywna i wtedy zostaje zregenerowana za pomocą solanki. Jony wapnia i magnezu zostają wypłukane podczas regeneracji, co umożliwia ponowne, wielokrotne użycie kolumny z żywicą.

REGENERACJA ZŁOŻA I PRZEBIEG PROCESU:

Do przeprowadzania procesu regeneracji używa się soli w tabletkach. Regeneracja przebiega automatycznie. Jest procesem, który oczyszcza złoże żywicy z wszystkich mechanicznych zanieczyszczeń oraz przez płukanie solanką, wymywa wszystkie nagromadzone jony wapnia i magnezu do kanalizacji.

PRZEZNACZENIE:

  • Zmywarki gastronomiczne
  • Piece gastronomiczne
  • Urządzenia chłodnicze wymagające podłączenia wody
  • Ekspresy do kawy
  • Kuchnie gastronomiczne
  • Kawiarnie
  • Gospodarstwa domowe (2-4 osobowe)

DANE TECHNICZNE:

  • Urządzenie wyposażone w głowicę elektro-mechaniczną automatyczną czasową
  • Podczas regeneracji dostępna jest twarda woda
  • Natężenie przepływu (NOM/MAX): 0-40/75
  • Ilość uzdatnionej wody pomiędzy regeneracjami przy 10 st. dh: 3600 litrów
  • Zużycie soli: 1,8 kg
  • Zbiornik soli: 38 kg
  • Ciśnienie robocze (bar): 1,5-6,0
  • Maksymalna temperatura wody: poniżej 40 st. C
  • Wymiary (mm): 540x320x670 (h)
  • Waga: 19 kg
  • Przyłącza: 3/4''; 1''
  • Ilość złoża: 12 kg

PARAMETRY GŁOWICY:

Elektromechaniczna głowica sterująca. Proces regeneracji odbywa się w trybie czasowy, co zaprogramowaną ilość dni (np. co 6 dni) rozpoczynając się o ustalonej godzinie (2:00 w nocy). Urządzenie łatwe w obsłudze, bardzo niezawodne. Podczas regeneracji dostępna jest twarda woda. Głowica może być wyposażona w mieszacz wody. Maksymalny przepływ wody to 75l/min.

Parametry:
Moc:
3 W
Pojemność zbiornika:
38 kg
Zużycie soli:
1,8 kg
Ciśnienie robocze:
1,5-6,0

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Mijar
Azotowa 15b
41-503 Chorzów
Poland

502 314 258
biuro@mijar.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×