WhatsApp

Zmywarka tunelowa koszowa 360L/R | RQ

barcode Kod: GP-360L/R
Dostępność: duża
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
57 152,00 zł netto
70 296,96 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Opis:

  • wszystkie części, które mają kontakt z wodą są wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • automatyczne włączanie cyklu mycia, gdy naczynia są w zmywarce
  • system bezpieczeństwa zatrzymujący prace przy otwartych drzwiach lub innych problemach
  • wlotowy regulator wody
  • elektroniczny termometr pokazujący temperaturę wody podczas mycia i płukania
  • temperatury kontrolowane termostatem: mycia wstępnego w zakresie 40-45°C, mycia właściwego w zakresie 50-60°C, płukania do 85°C
  • dwie prędkości przesuwu taśmy z koszami
  • panel sterowania umieszczony na górze
  • mikroprzełącznik, który zatrzymuje prace zmywarki, jeśli przenośnik zablokuje się 
  • ramiona myjące i płukające, a filtry można łatwo zdemontować w celu wyczyszczenia
  • nóżki ułatwiające właściwe wypoziomowanie zmywarki
  • modułowa konstrukcja z załadunkiem z prawej lub lewej strony
  • możliwość przyłączenia modułu suszącego, wymiennika ciepła, komina wylotowego
  • dostosowane do koszy 50x50 cm
  • w zestawie: 1 kosz na szkło, 1 kosz na sztućce i 4 kosze na talerze
  • wymiennik ciepła, 70 cm - 10 664 zł netto
  • wymiennik ciepła, 90 cm  - 10 980 zł netto
  • moduł suszący K70, 450x800x270 mm - 9 564 zł netto
  • moduł suszący K90, 650x800x300 mm- 12 117 zł netto
  • komin wylotowy - 1 869 zł

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 2550x800x1750
  • wymiary z modułem suszącym K70 [mm]: 3000x800x2020
  • wymiary z modułem suszącym K90 [mm]: 3200x800x2050
  • maksymalna wysokość przejścia [mm]: 600
  • szerokość taśmy [mm]: 540
  • moc całkowita [kW]: 34,8
  • zasilanie [V]: 400
  • moduły: mycie wstępne, mycie właściwe, podwójne płukanie 
  • moc pompy myjącej [kW]: 1,5
  • moc pompy mycia wstępnego [kW]: 0,6
  • moc silnika przenośnika [kW]: 0,55
  • moc modułu podwójnego płukania [kW]: 0,2
  • moc grzałek bojlera [kW]: 24
  • pojemność zbiornika do mycia głównego [l]: 125
  • pojemność zbiornika do mycia wstępnego [l]: 54 
  • zużycie wody do płukania [l/kosz]: 3-3,75
  • wydajność [ilość talerzy/h]: 2800-3600

 

Dlaczego warto zmywarkę tunelową koszową Resto Quality?:

  • zmywarka o solidnej i wytrzymałej konstrukcji
  • łatwe sterowanie
  • możliwość zastosowania różnych modułów, w zależności od potrzeb
  • bardzo duża wydajność
  • wygodny załadunek koszy
Parametry:
Informacje o bezpieczeństwie:
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).;https://restoquality.pl/pl/p/file/5335b7c734ad5a9b7cda51c473dacb53/Instrukcja-obslugi-Resto-Quality-220LR%2C270LR%2C360LR.pdf

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×