WhatsApp
Brak w magazynie

LUND | Wolnowar 320W 5,6l

Kod: 67661
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
115.82
115.82
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
15
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 15
  • Poczta Polska, Żabka 18
  • Kurier 20
  • Paczkomat 20
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

DANE TECHNICZNE:

  • moc: 320 W, 220-240V 50/60Hz
  • pojemność misy: 5,6l
  • czarna, ceramiczna misa z możliwością wyjęcia i umycia w zmywarce
  • pokrywa z hartowanego szkła
  • nienagrzewające się rączki
  • kształt: owalny
  • obudowa ze stali nierdzewnej
  • funkcje gotowania: wysoka temperatura, niska temperatura, podtrzymywanie temperatury
  • łatwe sterowanie za pomocą pokrętła
  • przewód: 110 cm
  • rozmiar produktu: 38 x 29 x 28 cm

CECHY:

  • podtrzymywanie niższej temperatury niż w trakcie tradycyjnego gotowania (około 80-90 stopni)
  • wygoda gotowania bez konieczności nadzoru - składniki nie przywierają do dna. Można nastawić danie w wolnowarze i wyjść z domu
  • setki przepisów dostępnych na profesjonalnych stronach internetowych poświęconych gotowaniu w wolnowarach
  • potrawy nie zagotowują się, lecz powoli podgrzewają
  • cicha praca umożliwia gotowanie także w nocy lub w obecności śpiących dzieci
  • tani w użytkowaniu (niska moc adekwatna do rodzaju urządzenia)
  • szklana pokrywa z uchwytem umożliwia obserwację gotującego się dania
  • duża pojemność misy umożliwia przygotowanie dania dla całej rodziny
  • właściwości misy ceramicznej zapewnią nieprzywieranie potraw oraz łatwe i szybkie czyszczenie

3 TRYBY MOCY, W KTÓRYCH WOLNOWAR DĄŻY DO OSIĄGNIĘCIA TEMPERATURY OK. 79-93 STOPNI CELSJUSZA:

  • low - niższa temperatura. Danie podgrzewa się wolniej do temperatury około 80 stopni
  • high - wyższa temperatura. Danie podgrzewa się szybciej do temperatury około 90 stopni
  • warm - podtrzymywanie ciepła ugotowanych już dań

MOŻLIWOŚĆ PRZYGOTOWANIA M.IN:

  • bigos
  • zupy i buliony
  • wywary
  • gulasz mięsny i warzywny
  • leczo
  • dania z makarowen i ryżem
  • mięsa
  • gołąbki
  • chili con carne
  • potrawki
  • powidła z owoców
  • warzywne przetwory

PARAMETRY:

  • Częstotliwość [Hz]: 50
  • Napięcie [V]: 220-240V
  • Moc [W]: 320W
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: